varför länet domar påverkar inteckning förvärv

De individer som bor i Storbritannien kan vara bekant med begreppet länet domar, eller ccjs. En CCJ är en dom som är registrerat mot en person för någon av flera skäl. Den CCJ är i grunden den domstol som anger att en person underlåtit att betala en skuld och har fått en monetär dom mot dem. Många långivare och företagsenheter kommer forskning CCJ registret för att se om en individ är på det innan du lånar dem pengar eller kredit. Det finns många skäl till varför Storbritannien CCJs påverka en individ som försöker få en inteckning eller remortgage.

anspelar på kreditvärdighet

En anledning till varför företagen anser bolån med ccjs av en individ eller lån med ccjs av en individ är att CCJ är en dom som avser kreditvärdighet. Om en individ har en CCJ, innebär detta att de inte kunde betala tillbaka en skuld i det förflutna, och det gick så långt för att ha en CCJ utfärdas mot gäldenären. Det är därför företag utför en CCJ kontroll, så att de kan kolla på individens kreditvärdighet. Om just den personen har en CCJ under deras namn, kan långivaren tveka när de utfärdar en inteckning eller remortage till gäldenären.

avser framtida skuld mönster

Vissa långivare kontrollera CCJ registret inte bara att fastställa nuvarande och tidigare kreditvärdighet men framtida mönster skuld också. En CCJ kontroll kan hjälpa företag att avgöra om den person som tar emot en inteckning eller remortgage kommer att vara mer benägna att betala skulden i framtiden. De individer som har flera ccjs utfärdats mot deras namn kan vara mindre benägna att få en CCJs inteckning eller remortgage CCJ än de som bara har en CCJ utfärdats mot dem på registret.

Ger en 6 årig kreditfacilitet Span för företaget att se

Företag och hypotekslåneinstituten gillar också att se över CCJ registret eftersom det ger dem en inblick i de senaste sex åren av den sökandes liv. Eftersom ccjs kvar på en persons rekord för sex år tidigare återbetalning av skulden, granska sådant register kommer att ge ytterligare information till företaget som CCJ borttagning är inte en momentan händelse efter återbetalningen.

tillåter företag att se över den totala utlåningen risken

Slutligen gör de företag som granskar den CCJ registret för att avgöra om de ska låna ut till en individ eller inte dem att se över den totala utlåningen risk som de kan stöta på om de lånar ut till en särskild individ. Återigen, kan de individer som har flera ccjs vara mindre benägna att se ett lån komma deras väg. Långivare kan använda CCJ registret för att hjälpa dem i deras lånebeslut.

sammandrag

Den CCJ registret är något som långivare konsultera ganska ofta i Storbritannien. Det ger företag med viss insikt om långivare vanor och tidigare nonrepayment av skulder. Det är viktigt att komma ihåg dock att även om en individ kan ha en CCJ mot dem, innebär detta inte utplåna alla chanser att få en inteckning som vissa långivare som erbjuder bolån och remortgages till dem med ccjs.