varför inteckning preapproval betalar

Är du nöjd med förlängningen till den första gången hem köpare skattelättnad och raring att gå ut och hitta dig själv ett nytt hem? Tja, du, Aore inte ensam, många människor över hela landet är shopping för sitt första hem, så att de kan dra nytta av skattelättnaden och få till en egen bostad. Även om det är spännande att gå ut och titta på tillgängliga bostäder när du bestämmer dig för att du vill köpa, är det en bra idé att skaffa dig förkvalificerad och preapproved för en inteckning innan du tillbringar mycket tid med att söka på marknaden.

Om du inte? T vet hur mycket pengar som du kan få en inteckning för, är det nästan meningslöst att titta på hem, du kan, lägg? T ett giltigt erbjudande på ett hem om du don? T veta om du kan faktiskt få en inteckning för detta belopp. Om du har tagit tid att få din förhandskvalificering och preapproval klar, då vet du exakt vad banken kommer att låta dig ha och vilken typ av område som du kan erbjuda en säljare för deras hem.

Don? T förväxlas med jargongen om bolån, det finns en stor skillnad mellan prequalifying och preapproval. Prequalifying för en inteckning baseras på uppskattningar och är inte en garanti för att du kan få en inteckning för ett visst belopp. När du är preapproved för en inteckning, är du garanterad att banken kommer att täcka dig för ett visst belopp baserat på dokumentation av dina inkomster och utgifter.

Använda det belopp som banken har fastställt att du kan låna, din köpare kan AOS agent hjälpa dig genom att visa dig hem i din prisklass, också, eftersom du vet hur mycket pengar banken kommer att låta dig låna, kan du göra anbud på hem.

Med din inteckning godkänd betalning verkligen effektiviserar processen hem köper för alla inblandade. Hem säljare är mycket mer intresserade av erbjudanden som kommer från potentiella köpare med preapproved bolån eftersom de vet att det köparen är ett stort steg närmare att faktiskt göra ett köp. Köpare som don? T har en godkänd betalning inteckning verkar de flesta köpare att bara inte vara mycket allvarligt om att köpa ett hem.

Så, om du menar allvar med ditt hem köper strävan, kontakta din bank och be dem om processen att få en godkänd betalning inteckning, det kommer att visa både din köpare, AOS agent och eventuella säljare hem ute som du menar allvar med att köpa ett hem och göra upplevelsen smidigare för er alla.