Varför inteckning försäkring kan faktiskt spara pengar

Mortgage Insurance ger långivarna en form av ekonomisk garanti som täcker långivaren i fall där låntagaren standard på ett lån. För dem som vill köpa ett hem, att acceptera lånevillkoren som inkluderar försäkringar för hypotekslån, ökar köpkraften hos köparen en hel del.

Överens om att köpa försäkringar för hypotekslån tillåter individer möjlighet att köpa ett hem med en handpenning på endast 5% -10%, i motsats till de 20% som ofta krävs när långivaren inte har en garanti för försäkringar för hypotekslån.

Köpare köper vanligtvis och betala för försäkringar för hypotekslån på tre olika sätt. Dessa metoder ingår att betala i annueller, månatliga premier, eller singlar. Vi kommer att ta en närmare titt på de tillgängliga betalningsbemyndigandena försäkringar för hypotekslån alternativen nedan:

1) Ettåriga:. The annueller betalningsalternativ gör långivaren att samla det första årets premie vid stängning och sedan alla efterföljande betalningar görs på månadsbasis.

2) månatliga premier:. Detta betalningsalternativ kräver att köparen betalar bara för en månad vid stängning och alla återstående betalningar görs sedan på månadsbasis.

3) Singlar:. Singlarna betalningsalternativ kräver att köparen erlägger en engångsavgift enda betalning som normalt finansieras som en del av inteckning belopp.

Mortgage försäkring garanterar långivaren är täckt i de fall där låntagaren inte längre kan betala lånet och standard på det. Det är också ett kraftfullt förhandlingar verktyg för potentiella låntagare som inte kan komma med en stor handpenning. Erbjuder att betala försäkringar för hypotekslån kan minska mängden av dem “handpenning med 10% till 15%.

Men det är viktigt att notera att inteckning försäkring inte behöver betalas för evigt. Efter en viss tid och när vissa villkor är uppfyllda, är inteckning försäkring inte längre behövs för att bäras på hypotekslån.