Varför hypotekslån för personer med dåliga krediter är så vanligt

Säkra ekonomin som krävs för att köpa ett nytt hem är inte lätt i dessa tider av ekonomiska svårigheter. Risken med att ta på en så stor skuld uppfattas vara högre nu än den var för tio år sedan, men det har inte tycktes påverka tillgången på bolån för människor med dålig kredit historia.

Faktum är att få lån godkännande, oavsett syftet och storleken på lånet, är aldrig enkelt. Det finns tydliga kriterier som måste uppfyllas, men med så många godkännanden, är det tydligt att det finns en väg att gå för att förbättra godkännande chanser.

I själva verket finns det tre skäl till varför godkännanden trots dåliga krediter historia är så vanligt: ??tillväxten av online utlåning industrin, det faktum att de sökande får ordning på sin ekonomi, och insikten att den skuld-till-tal är all- viktigt. När dessa tre aspekter behandlas är godkännande på bolån mer sannolikt för alla.

påverkan av online långivare

Ökningen av online-utlåning industrin har gjort en enorm skillnad på tillgången på bolån för människor med dålig kredit. Det kan tyckas märkligt, men online utlåning företag är specialister på dåliga krediter lån. Så, sökande med låg kredit värderingar är mer benägna att få det bästa erbjudandet i praktiskt taget alla typer av lån paket, inklusive bolån.

Det finns definitivt risker, så de räntesatser är högre än vanligt, men är ändå lägre än jämförbara lån från traditionella långivare, som banker. Ändå får lån godkännande bygger på att bevisa en tillräcklig inkomst och en fungerande bankkonto, till vilket långivaren kan deponera medlen och dra månatliga återbetalningar automatiskt.

Kanske viktigare är det faktum att de kriterier som är förknippade med online bolån är mindre komplext och mer effektivisera, och som sådan av antalet godkända ansökningar är högre.

få de viktiga områdena förberedelse höger

Förhållanden som skuld-till-tal är nyckeln till att ha lån godkänns. Och det är tack vare förkunskaper och bättre förberedelser att det har skett en ökning av godkännanden av bolån för människor med dålig kredit. Men detta förhållande i synnerhet gör en enorm skillnad.

Detta beror på att skulden-till-tal har lite att göra med kreditbetyg och allt att göra med siffror. Helt enkelt, bekräftar att det finns tillräckligt överskott inkomster för att täcka en inteckning återbetalning bekvämt eller inte. I linje med den 40:60 förhållandet, om 40% av den överskjutande inkomsten kan täcka återbetalningen sedan få lån godkännande är nästan säker.

Vad detta betyder är att även sökande med goda kreditbetyg kan se deras ansökan om ett avvisat hypotekslån. En sökande med ännu en fruktansvärd rating, men med låg befintliga skulder, är mycket mer sannolikt att få tummen upp.

kortfristiga lån

En del av förberedelserna för en ansökan är att få allt i ordning. Det sista som en långivare vill se är en kaotisk ekonomisk situation vid prövningen av ansökan. Vidta aktiva åtgärder har inneburit att bolån för människor med dålig kredit historia är mycket mer uppnåeliga.

En av de vanligaste stegen är att ta ut en serie små kortfristiga lån i ett försök att förbättra den kredit historia. Vad detta i huvudsak innebär att lån med så lite som $ 1000 tas ut och återbetalas mycket snabbt. Med varje lån rensas, förbättrar kredit värdering. Efter fyra eller fem sådana lån, kan resultatet förbättras avsevärt. Med detta ökar chanserna att få lån godkännande också.

Naturligtvis innebär detta inte satt ett starkt fall, men det visar att den sökande är mycket allvarligt om att ta på bekostnad av ett hypotekslån. Även om kredit värdering är låg, går betydelsen av dessa ansträngningar inte obemärkt.