Varför hem hypotekslån med dålig kredit innebär att förstå FICO processen kredit värdering först

Det kan tyckas att låneansökningar i allmänhet är ett lotteri, med chansen att säkra de medel som behövs beroende av en kvot som fastställts av kreditinstitutet. På ytan verkar detta logiskt, men i själva verket en hel del av processen beror på andra saker. Det är därför, när man köper ett hem, hypotekslån med dåliga krediter är tillgängliga.

Seger processen kräver att ha kunskap om det, och så kunna ge långivare med den information som behövs för att övertyga dem deras förtroende är värt besväret. Bedömningar av dåliga lån kredit hem applikationer påverkas av kredit värderingar, men att förstå hur dessa poäng beräknas kan hjälpa de sökande att förbereda för processen bättre.

Det gör också de sökande en chans att identifiera hur man ställer om att förbättra sin kreditvärdighet. Så, medan det inte finns något sådant som en garanterad inteckning lån med dåliga krediter, genom denna metod chanserna att lyckas är kraftigt förhöjd.

förstå din kredit värdering

I huvudsak är en kredit värdering bara en representation av graden av förtroende som en långivare kan ha i en låntagare, baserat på deras upplåning historia. Detta är viktigt när man söker även små lån, så när de söker bostadslån med dåliga krediter, är det förståeligt att långivarna tar särskilt intresse i partituret själva.

Hur den beräknas är ganska komplicerat, men i grunden saknas återbetalningar, försumliga på lån och att försättas i konkurs påverkar poängen på ett dåligt sätt, samtidigt som amorteringar i tid och skulderna clearing påverkar resultatet på ett bra sätt. Hellre än att ta död på chanserna att få en dålig kredit hem, en låg värdering egentligen bara innebär en högre ränta kommer att debiteras.

FICO är en av de viktigaste kreditvärderingsinstituten som utfärdar dessa poäng. Systemet scoring varierar mellan 300 och 800. En låg värdering är något under 650, men en poäng av 700 uppåt är en bra poäng. Även om inte gör framgång garanterad, bostadslån med dåliga krediter är mer sannolikt att godkännas när din poäng är känd.

hur du ändrar din poäng

Det finns ett antal sätt att ändra din FICO kredit värdering till det bättre, innan en ansökan om ett hem hypotekslån med dåliga krediter. Det första steget är att ta reda på hur dina poäng blev låg, och för en liten avgift, kommer en kreditupplysning lämna dessa uppgifter om din kredit historia.

Det bästa sättet att förbättra ditt betyg inför en dålig kredit hem låneansökan är att ta ett personligt lån för att konsolidera befintliga skulder. Till exempel, kan $ 1.000 per månad behövas för att täcka betalningar på ett personligt lån, ett billån och kreditkort skuld. De befintliga skulder kan vara $ 30.000, men en konsolidering lån kunde betala av alla tre och minska månatliga åtaganden att kanske $ 800, beroende på lånevillkoren.

Att de tre lånen återbetalades kommer att förbättra ditt betyg, medan den nedre återbetalning summan frigör lite extra pengar. Betala tillbaka en serie små personliga lån kan också ha denna effekt. Medan tålamod och engagemang garanteras, bostadslån med dåliga krediter är snabbare godkänt med en sådan förbättring.

hur långivare ser det

Att göra dessa förändringar kan ha en stor inverkan på huruvida en ansökan om ett hem hypotekslån med dåliga krediter är framgångsrik eller inte. Det är inte bara förbättrade betyget som dikterar detta faktum. Långivaren kommer att se till att den person som söker en dålig kredit bostadslån från dem är allvarligt om det åtagande som måste göras.

Naturligtvis, som redan nämnts, det finns inget sådant som en garanterad inteckning lån med dåliga krediter, men dessa steg åtminstone pekar mot en större chans att lyckas. Och, med online långivare mer tillmötesgående mot människor som söker lån, inklusive bostadslån, med dåliga krediter, möjligheterna är säkert där.