Varför går bolåneräntor upp eller ner

Alla är bekanta att räntan kan gå upp eller ner, och dessa variationer kan vara ganska snabb, ibland ett par gånger om dagen. Bolåneräntor kan påverkas av otroligt komplicerad serie av punkter, inklusive verksamheten, Fed och interbankräntor upplåning. Kanske vissa bostadslån sökande är knappast orolig med de väsentliga punkter, men de kurser publiceras. Här finns en tydlig motivering till varför priserna kan gå upp eller ner.

Inteckning är ett instrument för en väntande sökande att skaffa ett hem med någon annans pengar i utbyte för räntebetalning. Av den anledningen investerare träda in på marknaden för sådan ränta avkastning och göra inteckning tillgängliga. En enkel tillgång och efterfrågan synsätt klargörs ganska mycket av ränteförändringar. Institutioner instinktivt söker säkrare och bättre resultat för sina pengar oändlighet på leverans fronten. Och konsumenterna inte skulle ta på bolån, om priserna är för höga. Så utbud och efterfrågan möjliggör balans i verksamheten naturligt.

Hem bolåneräntor är i allmänhet knuten till någon viss annan investeringstakt. En favorit index är räntan på amerikanska statsobligationer. Inteckning ränta kanske inte den exakta räntan som det identiska begrepp statsobligation. Annars skulle det vara knuten till denna kurs plus en procentenhet premie. I allmänhet, eftersom statsobligationer är säker nog att återställas och bolån inte kommer räntorna på bolån vara mer för att motivera större risk.

Typiskt sambandet mellan bolåneräntorna och andra marknadsräntor är inte en rak korrelation. Med andra ord, när statsobligationsräntorna ökar 1%, går de bolåneräntor inte upp samma belopp men gå upp ändå.

Vanligtvis är det svårt att prognostisera säkert hur bolåneräntorna skulle reagera. Rätt alternativ för kontroll av bolåneräntorna är att regelbundet övervaka en hastighet tabell för att uppnå de bästa priserna bostadslånet i din valda region.