varför en VA eller FHA inteckning kan göra ditt hem mer attraktivt för köpare

Förmodligen de bästa egenskaperna hos en VA hem inteckning eller FHA lån är inte deras låga handpenning eller “” 0 ner “” med VA, eller de högre skuldkvot tillåts än vanliga bostadslån. Det är det faktum att dessa lån är assumable. Detta är en stor fördel för det faktum att 5 till 10 år på vägen, borde bolåneräntorna vara mestadels högre. Majoriteten av världens finansiella expert inklusive vår egen Federal Reserves ordförande, vet Benjamin Bernanke inflationen lurar huvudet högre speciellt när ekonomin börjar avancera. Det är enkel matematik. Skulle en person som föredrar att ha ett bolån på 5% fast eller marknadens 8% till 9% fast ränta i framtiden?

Så, om du inte är en av de lyckligt lottade individer att komma in på låga bolåneräntor i dagens köparens marknad så kan du eventuellt ändå få samma låga ränta i fem till tio år från att köpa ett hem från en säljare som har en FHA eller VA lån. Som ett exempel på dagens priser, finns det builder bostäder som säljs på branta rabatter i Arizona. TV-reklamen visade en 30 års fast ränta på 3,875%. Det är oerhörd. Om du missar båten grund av att ha dåliga krediter, kanske på grund av en olycklig kort försäljning är det fortfarande möjligt på vägen.

Som husägare, är detta verkligen ett bra verktyg när man försöker sälja ditt hem under några år. Inflation innebär en ökning av ditt hem värde. De informerade fastighetsmäklare kan skilja sig från den del-timers och oinformerad genom sina kunskaper om finansiering av hypotekslån. Ängslig första gången hem köpare kommer att uppskatta att en agent är att låta dem veta av potentiella exitstrategier. Även den attraktiva låg ränta FHA lån är assumable, kommer köparen måste fortfarande få och kvalificera sig för ett annat lån för att kompensera skillnaden. Som ett exempel, betalade säljaren $ 100.000 för sitt hus med en $ 96,000 FHA lån. Han vill sälja 5 till 7 år från nu för marknadsvärdet på $ 165,000. Köparen tillträder $ 93.000 lånet (det var $ 96.000 initialt) men ändå måste få finansiering för att kompensera skillnaden eller komma till stängning med certifierade kontanta medel. Så även om det är assumable det finns ytterligare lösningar att överväga.

Här är några upplysningar som måste nämnas:
“Den ursprungliga låntagaren (säljaren) är” fortfarande ansvarig “under de första fem åren av lånet, om den nya låntagaren (köparen) gör sena betalningar, både säljaren och köparen har sin kredit ont och en av de värsta. minutenresor på din kredit är en inteckning sent efter avskärmning och konkurs.
“FHA lån kräver att låntagaren att ha försäkringar för hypotekslån, vilket är cirka 0,50% varje år när man jämför de två, en 5% fast ränta FHA lån, vilket är egentligen 5,5%, är mycket bättre än en 9,625% marknadens bolåneräntan. .
“Att tillåta en veteran för att anta en VA bostadslån begränsar sälja veteranen berättigande till en ny VA lån.
Som med det mesta i regeringen är det inte perfekt men det är bättre än vad priserna kommer att vara i 5-10 år.