varför du bör välja FHA lån.

historia fha

Federal Housing Administration (FHA) grundades den 27 juni 1934. Det var i glömska en tid i 1990.s men har blivit populär igen sedan 2005 och är inom ramen för Institutionen för bostäder och stadsutveckling. Det hade strikta riktlinjer för beviljade lån och säljare inte godkänner dem. Men med tidens gång FHA lån har blivit mindre stränga och har blivit ganska poppel bland ett visst skikt i samhället.

Bearbetning av FHA
Till att börja med, garanterar FHA inte dina lån eller ger dig lån. Det försäkrar endast långivaren att om dina lån går in standard. När någon lånar dig pengar som lån och du Deicide sätta in mindre än 20% av den totala lånesumman, försäkrar FHA den och täcker den risk långivaren står inför genom att låna pengar. Även om du inte får ett godkännande från FHA FHA godkända långivare kan acceptera din låneansökan, behandla ansökan och teckna och även slutföra lånet.

Mortgage gränserna för FHA
En av de stora fördelarna med FHA finansiering är att det har ökat den maximala lån gränser att hålla. När jag först började i inteckning företag, var de flesta hem i Chicago-området prissatta under $ 100.000. Priserna nu, även efter nedgången, är mycket högre. Eftersom kostnaden håller förändras FHA håller också ändra dess inteckning gränser. FHA maximala inteckning förändringar baserade på priserna på bostäder i varje område. I dyra områden, under 2009, var det 115% av de genomsnittliga priserna, dock högst på $ 625,500. Den låneram är på $ 410,00 för ett enfamiljshus i Chicago-området och den minsta landet är $ 270.000.

FHA lån för dåliga krediter historia
Om du har haft några problem med kredit och du tittar på en FHA lån, behöver du inte oroa dig. Du kan få en FHA lån, om vi kan visa vad som hände med din kredit och att det inte är ett aktuellt problem. FHA accepterar FICO poäng mycket lägre än vad som är acceptabelt för en konventionell inteckning. Om du deklarerat konkurs 2-3 år sedan men har återvunnit din kredit, så du kanske kan köpa med en FHA lån. Du kanske till och med kunna få en FHA lån inom 2-3 år av ditt avskärmning.

FHA lån erbjuder bästa priser och villkor
Villkoren för FHA lån är enkla att förstå och beräkna. FHA har inte lånet Justeringar pris som är gemensamma med konventionella lån, så prissättningen är bättre för många låntagare. En av de stora fördelarna med att gå med FHA är att du bara behöver ha en 3,5% handpenning, och allt detta kan komma från en gåva. FHA gör också att säljaren betalar avslutande kostnader (det måste förhandlas in i avtalet när du köper) så att du kan ofta köpa ett hem med ut med någon av dina egna pengar.

Vid ett tillfälle var FHA impopulär med fastighetsmäklare och säljare hem eftersom deras egendom standarder var tuffa, och de krävde reparationer innan stängning, ofta för små saker. Detta är inte ett verkligt problem nu, och även om de fortfarande kräver att fastigheten uppfyller sina riktlinjer, standarder är mycket mer praktiskt och rimligt. De kommer att kräva något som anses vara en hälso-eller säkerhetsrisk fråga som skall fastställas före stängning, men i de flesta fall konventionella bolån går med samma riktlinjer. Det finns inga minimikrav inkomstgräns kriterier för FHA lån. Så om du är en första gången köpare av ett hus är ont om kontanter, kan detta vara det bästa lånet för dig och ett sätt att köpa nu.