varför du bör överväga att använda en inteckning mäklare

copyright 2006 tracey anderson

Bolåneräntor och avgifter varierar från långivare till långivare, och det är inte alltid lätt att jämföra alla detaljer för att hitta den bästa lösningen. Inteckning mäklare hjälper konsumenterna sortera igenom alla dessa detaljer och hitta den bästa inteckning möjliga lösning, ofta genom resurser och anslutningar som en vanlig konsument inte har tillgång till. Med hjälp av en mäklare kan spara både tid och pengar. Mäklaren är väl förtrogen med branschen, och kan vara en värdefull tillgång för ett hem köpare letar efter en bra affär på en inteckning. Förutom att ha betydande anslutningar, kommer mäklaren ha god insyn i processen och hur man bäst att kvalificera sig. Mäklaren kommer ofta har nära kontakter med långivare, som ser en bra mäklare som en värdefull kund och kommer ibland att göra specialpriser eller rabatter tillgängliga för mäklare som inte är tillgängliga för allmänheten på grund av detta inflytande.

Eftersom inteckning mäklare göra processen enklare för sina kunder, många lån i Australien initierats av mäklare. Det finns många seriösa mäklare i varje stat. Välj en med ett gott rykte och det är i god status med Mortgage Industry Association of Australia (http://www.miaa.com.au), ett självreglerande organ som ställer en uppsättning etiska bästa praxis på alla dess medlemmar.

Leta efter en oberoende och opartisk mäklare. Naturligtvis förväntar man en mäklare för att få en provision för sina tjänster, men vissa mäklare försöka sälja bolån med höga avgifter som inte är i konsumentens intresse, i syfte att få högre provisioner. Den australiska Securities and Investments kommissionen (http://www.asic.gov.au) har slagit ned på mäklare som annonserar att de är opartiska när de inte är. ASIC rekommenderar att om en konsument planerar att använda sig av en mäklare, för att först titta runt för att få en uppfattning om befintliga skattesatser, att informeras tillräckligt för att veta om de får en bra affär.

I det förflutna har det funnits en viss motvilja mot att använda inteckning mäklarverksamhet tjänster på grund av bristen på reglering. Finansiella tjänster av alla slag tenderar att vara starkt reglerade, och av goda skäl. Konsumenterna måste skyddas mot skrupelfria och rovgiriga operatörer. Och gör inga misstag, det finns rovgiriga inteckning mäklare, precis som det finns rovgiriga medlemmar i varje segment av den finansiella sektorn. Ändå de flesta är ärliga och ger en användbar tjänst. Och på senare tid har det skett betydande uppmärksamhet på hypotekslån mäklarverksamhet industrin, och Australien är mitt uppe i en rättslig översyn utformad för att hålla inteckning mäklare på rätt köl.

För närvarande är inteckning mäklarverksamhet branschen regleras av enskilda stater. Kontrollera med din lokala statlig tillsynsmyndighet att fastställa kvalifikationer, och kolla på din mäklare status. I en rapport till ASIC, Consumer Credit Legal Centre belyst några av skillnaderna mellan länderna. NSW, Victoria, ACT och västra Australien har mer specifik mäklare lagstiftning, men inte alla stater har ett system med licenser för mäklare. Nationell lagstiftning skulle införa striktare regler i hela landet, för att se till att konsumenterna är skyddade. I den nuvarande lagstiftningen, mäklare är ännu mer medvetna om deras behov av att arbeta över-board och ärligt.