varför du bör frigöra kapital i ditt hem trots kreditkrisen

Under de senaste veckorna miljarder dollar har utplånats av värdet på aktier och andelar i världen på grund av bristande förtroende på penningmarknaderna. Men medan deras förmögenheter kan vara på tillbakagång, är huspriserna i Storbritannien ökar obevekligt. Faktum är att i de 10 åren sedan Labour kom till makten huspriserna har stigit med en incredible156% *.

Men huspriserna är inte den enda nationella statistiken för att ha ökat dramatiskt under det senaste decenniet. Hushållens skulder (exklusive bolån) har fördubblats sedan Labour kom till makten och för närvarande ligger på £ 8841 per hushåll ** och Storbritannien personlig skuld har överskridit en kolossal 1 trillion pounds.

Så hur kommer det finns så mycket skuld i våra hem och vad vi spenderar pengar som vi inte äger den? En lång ström av låga räntor har gjort det väldigt billigt att låna pengar. Och när pengarna är billigt att låna då blir det mycket lättare för oss att behandla oss till dyra semestrar, sagolika bröllop, bilar dröm och nödvändiga förbättringar hem. Och varför inte också – vi är en nation av hårt arbetande individer som tycker att de flesta av frukterna av vårt arbete.

Det är inte förrän räntorna börjar stiga och världens finansiella marknader börjar bli skakis att vi alla börjar att inventera alla överutnyttjande och börjar fråga hur vi ska hitta extra pengar för att hänga med våra skuldåterbetalningar, hushållets räkningar och våra amorteringar.

Om du hittar dig själv alltmer oförmögna att hitta pengar för att betala alla dina skulder, du börjar bli röda efterfrågan brev genom brevlådan eller ännu värre, de fogdar eller banken knackar på din dörr för att återta ditt hus då behöver du ett enkelt och lätt sätt att generera pengar. Snabbt!

Släppa pengar från ditt hem (eller släppa eget kapital som det är mer känd) fungerar helt enkelt. Eftersom huspriserna skjuter i höjden så kraftigt finns det alla möjligheter ditt hus är värt mycket mer nu på bostadsmarknaden än när du köpte den. Till exempel, säga att du köpte ditt hus för 170.000 £ två eller tre år sedan, och du hade det värderas för £ 200.000, som innebär att det är £ 30.000 av eget kapital som du enkelt kan använda för att betala alla dina skulder och sätta mot hem förbättringar .

Just nu inteckning räntorna är för närvarande betydligt lägre än kreditkort eller lån räntor du kommer att betala mindre varje månad till en långivare, låt vara under en längre tid.

* BBC News
** Kredit åtgärd