varför du behöver använda en inteckning miniräknare

Nedfallet från kreditkrisen och den globala finansiella härdsmältan har gjort det svårare att säkra en inteckning än det var för några år sedan? Här är en kort bakgrund till hur och varför detta hände.

Den skärpning av reglerna hypotekslån är ett symptom och manifestation av kreditkrisen. Kreditkrisen uppstod först när institutionerna utgör det internationella bankvärlden började förlora förtroendet låna pengar till varandra.

Ursprunget till problemet var stort i USA, där ett stort antal” sub-prime” låntagare beviljades bolån? sub-prime mening mindre idealiska kandidater för en inteckning? med andra ord, dåliga risker.

För trettio år sedan, skulle detta ha varit ett problem för bankerna beviljar dessa inteckningar, men inte hela det finansiella systemet. Anledningen till att den sub-prime” marknad” orsakat en katastrofal problem är att dessa riskabla lån – med en hög potential att förvandlas till osäkra fordringar – såldes den i komplexa finansiella paket, sammanförs med andra, mindre riskfyllda placeringar.

Massiva investeringar av banker i sådana buntar genererat enorma tillväxt under en tid, och den stora risken för försumliga låntagare i sub-prime marknaden var tänkt att vara förskjutna förresten att finansiella buntar sattes samman.

I verkligheten var många av de bästa människor kör bankerna omedvetna om hur dessa nya finansiella instrument fungerade – och de risker som föreligger. När ett stort antal sub-prime inteckning innehavare började betalningsförsummelser, rasade värdet på de finansiella buntar, och med det värdet av massiva mängder av investeringar av bankerna. Detta påverkade det underliggande värdet av bankerna själva, vilket leder till att bankerna blir ovilliga att låna ut till varandra. När bankerna inte skulle låna ut till varandra, var det knacka på effekt kommer alltid att vara en åtstramning på kredit för företag och privatpersoner? kreditkrisen. Kreditkrisen i sin tur kvävs tillväxten i ekonomin och leda till recession.

Som svar har både regeringen och bankerna gjort utlåningsverksamhet strängare, och kommer att låna en lägre siffra i förhållande till den erkända hushållsinkomst än tidigare. Dessutom har din kredit värdering blir allt viktigare när de ansöker om en inteckning.

Som din kreditvärdighet kan påverkas negativt av en inteckning avslag, är det viktigt att undvika att göra en orealistisk ansökan, eftersom detta i sig gör det ännu svårare att lyckas med efterföljande ansökningar. Gå online och använda en av de fritt tillgängliga verktyg Lånekalkyl innan en formell ansökan, dessa tillhandahålls både av banker som Alliance