varför det nu är rätt tid att låsa in en bolåneränta

Villaägare refinansiera bolån för en rad olika skäl. Att få en bättre ränta och ändra längden på lånet är två huvudorsaker. Men kanske den vanligaste orsaken till att husägare väljer att refinansiera sina bolån är att utnyttja de aktier som de har i sina hem, för att betala för ett bröllop eller högskola, att göra hemma förbättringar, eller att betala tillbaka högre ränta skuld.

Om du har kapital i ditt hem och du vill använda det egna kapitalet av någon anledning, är nu den perfekta tiden – i själva verket en av de bästa tiderna i modern historia – att refinansiera och knacka in ditt eget kapital. Räntorna är nära all-time bottenrekord, vilket innebär att finansiera en stor händelse i livet, vilket gör hemma förbättringar, eller betala av befintliga skulder är särskilt attraktiva och prisvärda. Att få pengar tillbaka från refinansiering är också känd som “tar ut”, vilket innebär att du tar ut en del av ditt hem värde i kontanter.

Du kan använda intäkterna från din refinansiera att betala för någon kostnad. Men de flesta experter är överens, det bästa sättet att använda ditt eget kapital är att sätta den i något som kommer att betala tillbaka över tiden. Att betala för hem förbättringar är ett bra exempel på att använda ditt hem kapital för att betala för en “produkt” – ditt renoverade hem – som kommer att betala tillbaka över tiden. Förutom att njuta av de förbättringar ditt lån kan ge, ökar du även ditt hem kapital. Anta till exempel att du använder $ 30.000 till att förbättra ditt kök och badrum, två områden i hemmet där förbättringar har störst effekt på eget kapital. Dessa förbättringar kan öka värdet på ditt hem med minst $ 30.000, vilket gör dem ett skattemässigt ansvarsfulla investeringar. Och genom att öka värdet på ditt hem med de senaste förbättringarna, kan du också göra ditt hem mer säljbara, gör det möjligt att sälja snabbare – och till ett högre pris – om du väljer att sälja på vägen. Naturligtvis genom att öka ditt hem värde, du också öka det egna kapitalet du har i ditt hem, vilket innebär att du kan få ytterligare kapital för att dra av i framtiden.

Vissa fastighetsinvesterare använder det befintliga kapitalet i sitt primära hem för att finansiera köpet av ytterligare ett hem, antingen för återförsäljning eller att använda som en hyresfastigheter för ytterligare en ström av intäkter.

En annan förnuftig användning av ditt eget kapital är att betala av befintliga lån som har höga räntor. Genom att använda låg ränta inteckning pengar för att betala hög ränta kreditkort eller personliga lån skuld, kan du spara hundratals och även tusentals dollar jämfört med att betala ut en hög ränta, hög balans kreditkort över tiden.

Refinansiering kan också betala för stora händelser i livet, som bröllop eller högskola, låta ditt barn att gå in i nästa steg i hans eller hennes liv skuld-och bekymmersfritt. Eller det kan betala för andra (eller första) smekmånad eller andra stora, minnesvärd händelse.

Naturligtvis inte varje person som refinansierar kasserar ut kapital från sina hem. Många husägare refinansiera att få en inteckning med en lägre ränta än den ränta de är närvarande betalar. Experter brukade säga att det var bara värt ekonomiskt att refinansiera om nya kurs har minst två procentenheter lägre än den nuvarande bolåneräntan. Men med dagens låga, låga priser och andra incitament och rabatter, som regel inte längre håller streck. Även en bråkdel av en procentenhet kan göra en enorm skillnad över lånets löptid. Och eftersom dagens bolåneräntor är nära historiskt låga nivåer, kan besparingarna bli riktigt häpnadsväckande i många fall.

En annan möjlig orsak till refinansiering är att ändra längden på lånet. Genom att förlänga den tid det tar att betala tillbaka ditt lån, kan du få betala en betydligt mindre summa pengar varje månad. Oftare är inteckningar refinansieras att rymma en kortare sikt. Medan dina betalningar kan vara högre varje månad, bygger du eget kapital snabbare med en kortare sikt lån, och naturligtvis, du betalar den mycket snabbare, liksom. I vissa fall, eftersom räntorna är så låga, kan din månatliga betalningar inte vara så mycket högre än de är med en högre ränta och längre sikt.

Oavsett vad dina skäl är för refinansiering, om du behöver kapitalet nu eller kommer inom en snar framtid, om du vill förbättra ditt hem och dess värde, eller om du bara vill dra nytta av alla de ekonomiska fördelarna med en lägre ränta Betygsätt och gör en lägre betalning varje månad, nu är den perfekta tiden att refinansiera. Men vänta inte för länge, så småningom, kommer räntorna börjar krypa upp igen, och medan du fortfarande kan uppnå besparingar genom refinansiering ditt hem, det finns verkligen inget bättre tillfälle än detta att låsa in en räntesats som ligger nära ett all- time low.

Sammanfattning: Experter brukade säga att det var bara värt ekonomiskt att refinansiera om nya kurs har minst två procentenheter lägre än den nuvarande bolåneräntan. Men med dagens låga, låga priser och andra incitament och rabatter, som regel inte längre håller streck. Även en bråkdel av en procentenhet kan göra en enorm skillnad över lånets löptid.