varför det finns så många människor som är villiga att ha ett försök av intresse bara inteckning

Här är orsaken till fler och fler människor är villiga att ha en inteckning intresse bara.
Intresse bara inteckning långivare har visat att 33% av låntagarna tog ut ränta endast inteckningar när huspriserna nådde en topp under 2007. Och det finns de allra flesta hade ingen återbetalning fordon, så att det inte finns något sätt att rensa denna skuld. De verkliga siffrorna kan vara högre, men som samtidigt långivare kan begära uppgifter om avbetalningsplaner, det finns inga kontroller för att se om något har satts upp eller om betalningarna till investeringar är tillräckliga, sagt av experter.

Även någon som överväger att göra detta bör akta fallgropar, Massor av människor tar på ett intresse bara bostadslån som är antingen första gången köpare eller nästa gången köpare, med avsikt att byta till en återbetalning inteckning senare.

Under 1980 och 1990, accepterade räntekostnader endast var faktiskt om de togs ut i anknytning till en med-vinster utmärkelse handling – en investering bil som aswell presenterade ett inslag aktivitetsersättning.

Detta ledde till vilseledande försäljningsmetoder skandalen, var som miljontals börjar ut garantier som amiral och företag som inte uppfyllt. Den vilseledande försäljningsmetoder aspersion ledde till slutet av utmärkelsen branschens enorma popularitet.

Dock blev rik husägare lovade att priset inte ensamt skulle betala av inteckningen men rymma en tätort summa också. Som tilldelning medel förnedrat väders uppnåendet av sina investeringar vissa krisdrabbade hanterade fonder mufflös att bära och babords villaägare med stora brister.

Det är fortfarande tillgänglig för att ge ut ett intresse bara inteckning och använda en investering fordon, såsom en Isa eller fond, till kroppen upp merparten nakna för att betala av skulden. Men efteråt donationer aspersion överflödande låntagare är alert av ansökan riskbaserade investeringar till markis mängden av deras hem.

Om du gör ambition att ge ränta endast avenue återigen göra de matematik faktiska noggrant. Använd pengarna som du sparar jämfört med en fordran inteckning som en investering som kommer kroppen upp över tiden för att ljusa din inteckning.