varför den lägsta bolåneräntan är inte alltid de bästa flighterna för dig

Många gånger är jag kontaktad av inteckning kunder frågar om vad min bästa bolåneräntan är. Det är vanligt att tro att allt är en äpplen vs äpplen jämförelse med avseende på bolåneräntorna, och att det lägsta priset är alltid det bästa erbjudandet. Detta är dock ofta inte fallet.

Låntagare ofta förbiser villkoren för inteckning, eller inte ta emot upplysningar om de poster som inte är attraktiva för ett erbjudande (särskilt från kanadensiska banker). Nedan är några av de situationer där tar den lägsta hastigheten ofta kommer att kosta dig pengar i det långa loppet:

-Många gånger banken kommer inte ens godkänna dig för hur mycket du behöver köpa hem du vill ha. Men det finns andra “A” bolåneinstitut där ute som kommer att godkänna dig och också ge utmärkta priser.

-Jag har också haft kunder som var med en bank som krävs att pengarna togs från ett konto på deras institution, vilket inte var de bankas, och de fann det mycket obekvämt att behöva överföra pengar varje månad.

-Din bolåneinstitutet kan erbjuda dig en låg hastighet för att komma in genom dörren, och sedan när det blir dags att förnya din inteckning ger dig ett erbjudande som är betydligt högre än vad marknaden erbjuder. På den tiden kan det vara svårt för dig att få ett godkännande på annat håll och du kan ha fastnat med deras erbjudande.

-Om du får en variabel inteckning med avsikt att låsa in på en fast bostadsränta vid en senare tidpunkt, kommer många av bankerna bara ge dig posted priser när du låser in, vilket innebär att din ränta kommer att vara mycket högre.

-Vill du ha inteckning livförsäkring täckning för att skydda dig i händelse av dödsfall eller invaliditet? Många långivare inklusive alla banker erbjuder täckning som är strikt bundna till sin institution, så om du blir sjuk under den täckning och försöker flytta din inteckning, kommer de att avbryta täckning och du kommer att betala mycket högre premier för att åter-försäkrade på annat håll.

-Hem kapital kredit (HELOC) inteckningar redovisas ofta på kredit presidiet, i synnerhet med de banker och kreditinstitut. Det är i allmänhet mycket mer gynnsamt att ha en HELOC inteckning som inte rapporterar på din kreditupplysningsföretag, eftersom det är mer gynnsamt för din kredit värdering. Detta kan spara dig pengar och gör att du kan låna pengar lättare i framtiden.

-Ibland kan en långivare har en produkt som fungerar med en strategi som är till nytta för dig men kan inte erbjuda det lägsta för att få dessa förmåner. Ett exempel på detta skulle vara TDMP bolån, vilket är en struktur för att göra din inteckning avdragsgilla i Kanada, och kan bidra till att skapa en mycket mer rikedom än en lägre ränta kan erbjuda.

spara pengar på din inteckning, inte bara på din boränta

Dessa är bara några exempel på saker som kan kosta dig mycket mer pengar än att spara 0,1% på din kurs kommer att ge dig. Ha detta i åtanke nästa gång du träffar med din bank om din inteckning och ofta är det bäst att söka en andra åsikt från en inteckning mäklare som kan ge dig goda råd.