varför bostadsköpare bör inte underskatta betydelsen av droppar ränta

Fastigheter köpare är oftast mycket fokuserad på inköpspriset för en fastighet. Detta är en legitim oro. Köpeskillingen är en av de viktigaste faktorerna i en fastighets transaktion. Men på samma köparna gången hem alltför ofta behandlar räntor som en sekundär fråga. Många köpare kommer att betona över $ 300 eller $ 400 i förhandlingar över inköpspriset. Men då berättade att räntorna sjunkit en halv poäng, kommer bostadsköpare reagerar ofta med en axelryckning.

Detta är ofta eftersom det är lätt att förstå skillnaden mellan att betala 200k och 195k för ett hus. Men det är svårare att uppskatta skillnaden mellan en ränta på 6,5% och 6,0% för ett hus. Men räntorna kan ha en stor inverkan på avbetalning. Använda en inteckning miniräknare först låt oss titta på skillnaden mellan inteckning i en 200k och inteckning i en 195k hus antar en 6,5 procent ränta.

200k (6,5%) Mortgage $ 1264,13 per månad
195k (6,5%) Mortgage $ 1232,53 per månad

Skillnaden hamnar är $ 31,60 per månad.

Nu ska vi titta på skillnaden mellan en ränta på 6,5% och 6,0% på en 200k hus.

200k (6,5%) Mortgage 1264,13 per månad
200k (6,0%) Mortgage 1199,10 per månad

Skillnaden hamnar är $ 65,03 per månad eller $ 780,36 per år. En enkel halv punkts nedgång sänkte inteckning betalning med 5,4 procent.

Ränteförändringar är inte så ovanligt. Vi skrev ett verktyg som grafer Bolåneräntor över tiden baserat på de räntesatser som tillhandahålls av Freddie Mac. I mitten av 2007 såg vi ränta på 6,7%. I början av 2008 var räntorna ned till 5,75%. Vad är lite mer intressant är när vi byter spännet på vårt verktyg för att visa inteckning på en 200k hus baserat på räntan på den dagen istället för de faktiska räntorna. Från mitten av 2007 till början av 2008, såg vi en nedgång i den månatliga inteckning i en 200k hus droppe från $ 1270 per månad till $ 1170, en skillnad på 9,3 procent. Det är därför som när köparna säger att de väntar på att priserna ska sjunka 5%, kan det vara en bra idé att berätta för dem att själva inteckning de skulle få på ett hus som redan har minskat med mer än 5 procent.

Mot bakgrund av alla de inteckning frågor under de senaste åren belyser det varför bostadsköpare bör leta efter räntor. Alltför ofta bostadsköpare kommer att gå med den första inteckning personen de möter under antagandet att alla har ungefär samma priser och att en halv punkt är egentligen inte så stor skillnad. Som vi har sett ovan, kan en halv punkt göra en icke trivial skillnad i inteckning någon betalar.

För att göra saken värre för de köpare som inte shoppa runt, debiteras några inteckning mäklare under de senaste åren branschen klassar som var ur smäll med vad som var standard på den tiden. Om potentiella köpare hade bara gjort några samtal de skulle ha upptäckt problemet. Men ridning under antagandet att det inte var värt sin tid att ringa runt och att räntorna där bara en av dessa vardagliga detaljer de inte verkligen behöver vara oroliga, de hamnade med räntorna betydligt högre än vad de borde ha varit. Om köparna hade en bättre förståelse av räntor, kunde det ha avsevärt skära ned på inteckning bedrägeri under de senaste åren.

Sammanfattningsvis bör bostadsköpare fokuserar fortfarande på priset eftersom det alltid kommer att vara en viktig del av den fastighetstransaktion. Men om bostadsköpare börjar titta på räntorna närmare, kommer de att sluta med mer framgång i sina fastighetsköp och lägre amorteringar.