Varför behöver jag en dålig kredit inteckning

Dålig kredit inteckningar är mycket lättare att få än de brukade vara. Men hur enkelt? Detta beror snarare på varför du egentligen har dålig kredit i första hand.

Så vad är skälen till varför någon kanske behöver en dålig kredit inteckning?

• I vissa fall kan du få problem med din kreditvärdighet förskyllan av dina egna. Till exempel om du har precis flyttat hus, kunde en tidigare förar på den adressen har haft dålig kredit. Det har också varit känt för människor som shoppa runt efter det bästa att straffas. Varje gång en kredit sökning görs, visar det upp på din kredit rekord, och om du sedan inte tar upp erbjudandet, antas det att du har fått avslag! Om du får avslag och du är säker på att du aldrig har fallerat, be att få se din kredit post och få dem rättade.

• Återigen har det varit känt ganska välbärgade människor som är egenföretagare för att visa upp dåligt i en kreditupplysning, helt enkelt därför att de inte har ett 9-5 jobb! Detta bör inte orsaka alltför många problem med att få en inteckning, men du måste ge bevis på din inkomst.

• Långivare får nervös om du har fallit i efterskott på en tidigare inteckning. Det gör att du verkar vara en mindre bra risk. Du kan fortfarande ha möjlighet att få en vanlig inteckning, inte nödvändigtvis en “dålig kredit inteckning”, men du kan undantas från de bästa erbjudandena.

• En sak som tittat på fullt allvar är ett län dom (CCJ) mot dig. Du får det här om du standard på en återbetalning eller skuld i den mån borgenären måste ta dig till domstol och en beställning görs mot dig. Om du sedan inte betalar pengar inom en månad, kommer det att registreras som en CCJ mot dig och stanna på din post i minst sex år. Detta kommer att allvarligt påverka din kreditvärdighet och du kommer nästan säkert att behöva nöja sig med en “dålig kredit inteckning”.

• Konkurs – vissa människor väljer detta när de inser att de inte kan betala sina skulder. Det kan vara frestande eftersom det verkar vara ett sätt att göra en ny start med en ren skiffer. Men du kan ha ditt hus och många av dina tillhörigheter återtas i syfte att göra delbetalning till dina fordringsägare. Som man kan förvänta, har det en mycket allvarlig inverkan på din kreditvärdighet och du kanske inte ens få ett kreditkort under flera år. Du skulle säkert behöva nöja sig med en “dålig kredit inteckning” om du kunde få en alls.

Det bästa sättet att börja är genom att prata med en oberoende inteckning mäklare. Var ärlig om dina tidigare problem och mäklaren kommer att kunna ge dig råd om du behöver en dålig kredit inteckning och hur man ska gå vidare.