varför är pre-kvalificering brev viktig

I början av 2008, var frasen “en perfekt storm” kastas runt när någon talade om dagens bolånemarknaden. Den plötsliga svårighetsgrad på bolånemarknaden har lett till psykologiska effekter som är större än de ekonomiska effekterna.

I synnerhet har långivare och andra finansiella institutioner byggt upp en stark skepsis och oro när det gäller att välja vem de kommer, eller inte kommer, lån till. Som ett resultat, har pre-kvalificering brev för lån kunder blir allt viktigare.

Långivare och banker har alltid krävt betydande bevis innan låna en stor summa pengar för något som en inteckning. En pre-kvalificering brev är till stor hjälp för låntagaren att övertyga bankerna att ta dem på allvar. Pre-kvalificering brev lindra sinnen banker och långivare, och övertygar dem, för det mesta, att låntagaren inte kommer att bryta lånevillkoren. Den pre-kvalificering brev är ett tecken på att låntagaren uppfyller olika kriterier som gör dem en låg risk och en önskvärd lån kund. Det smörjer även processen för att säkra ett lån, eftersom det uppmuntrar lånet processorer som denna låneansökan är värt att spendera sin tid på att undersöka. Den fungerar även som en enkel index för dessa processorer låneansökan när de sålla bland alla de olika posterna.

Om du, som ett hem köpare och lån låntagaren har alla bakgrund poster på plats och ger en pre-kvalificering brev, du ofta inte ens att besöka långivare personligen. Å andra sidan, utan att detta, kommer den nuvarande upplåning klimatet gör det svårare än någonsin för dig att säkra dina lån.

Tänk på att en pre-kvalificering brev inte kommer att garantera dig ett lån, inte heller kommer det att garantera din låneansökan kommer att få behandlas snabbare. Det finns ingen garanti, när du skickar in din ansökan med en pre-kvalificering brev, att din långivare inte kommer att be om mer information. Det är dock mycket troligt att om du presenterar en pre-kvalificering brev med din ansökan, kommer din ansökan att behandlas mycket snabbare, troligen omedelbart. I vissa situationer kommer att pre-kvalificering brev kan du hoppa över vissa valfria steg som ibland krävs för att fastställa din värd.

Därför, totalt, kan en pre-kvalificering brev hållas som ett instrument för att öka din ställning i ögonen på ett hem långivare.