varför är du förmodligen inte att få den bästa citat bolåneräntan

Ett lån är i grunden en produkt och som alla produkter, kan dess försäljningsargument överdrivas. Slutresultatet är att du hamnar med ett lån som inte kan passa dina behov alls. När shoppa runt för bästa bolåneräntan som är mest lämplig för dig, måste man vara mycket kräsna med exakt vad som erbjuds.

kortsiktig justerbar ränta
Många konsumenter gör det vanliga misstaget att välja en ettårig justerbar ränta inteckning på grund av bedrägligt låga utannonserade. Vilseledande, eftersom, i den mycket nästa år, skjuter priset upp.

Det är mycket viktigt att du håller i minnet att det inte är i bästa intresse långivare att erbjuda dig ett lån med den lägsta möjliga räntan. Typiskt att de skulle föredra dig att välja den högsta hastigheten du kan tänkas ha råd. Gör det kommer att se till att utöver sin ordinarie provision, oftast en procent av lånebeloppet, ett överskott av en extra en eller två procent intjänas för att sälja dig ett lån prissätts högre än den mest gynnsamma lösningen för dig. För att undvika denna situation, insisterar på dagskursen kortet från ditt lån officer som listar de lägsta priserna av alla sina produkter.

förordningen ger ett visst skydd
The Real Estate Avvecklingsförfaranden lagen (Respa) föreskrivs att långivarna måste ge en korrekt uppskattning av avslutande kostnader när du skickar in din ansökan. Extra avgifter i strid med lagen. Trots många banker försöker ofta att glida dem i. insistera på en detaljerad lista över avslutande kostnader. Om du hittar några misstänkta eller onödiga avgifter, har du rätt att begära ditt lån officer för en förklaring.

Även om det kan vara lämpligt att söka rekommendationer för bolåneinstitut, måste du vara försiktig om råden kommer från en fastighetsmäklare. Med fastighetsmäklare, är det mer sannolikt att i stället för att hänvisa dig till den bästa möjliga, de skickar dig till långivarna som betalar dem en provision för detta.

Inteckning mäklare kommer ofta vilseleda dig med pre godkännanden. De leder dig att tro att en pre godkännande praktiskt taget garanterar dig inteckning. Men vid den faktiska tidpunkten för att få godkänt för en inteckning, dessa pre-godkännanden är värdelösa och kan lika gärna vara papperskorg godkännanden.

Regeringen har gjort insatser för att säkerställa skydd för konsumenter med regeringens uppdrag avslöjande former. Men den världsdelen typ kombination med komplexa finansiella siffror kan vara svårt att läsa eller förstå lätt. Ännu värre, kan det användas för att dölja sanningen precis som det kan avslöja den. Sammantaget, se till att när du väljer dina citat, du kom ihåg att välja vad som verkar vara den billigaste citat initialt, eller beroende helt på rekommendationerna från långivaren inte är bra strategier med att söka upp rätt inteckning för dig.