Varför använda en oberoende inteckning rådgivare

Om du funderar på att köpa en fastighet, eller remortgage egendom som du redan äger, kommer du att ha möjlighet att söka efter en inteckning produkt själv eller att använda sig av och oberoende inteckning rådgivare.

Det finns olika faktorer som du bör tänka på när man beslutar om eller inte att utnyttja tjänster av inteckning rådgivare, inte minst som är själva storleken på den moderna inteckning marknadsplats.

Den bolånemarknaden har utvecklats avsevärt under de senaste decennierna och det finns nu ett brett spektrum av inteckning produkter tillgängliga för att finansiera både ditt eget hem och dina förvaltningsfastigheter.

Faktum är att bolånemarknaden har vuxit och utvecklats så mycket att det finns nu hundratals långivare levererar tusentals inteckning produkter i Storbritannien ensam. Du kan därför vara klokt att söka råd från en oberoende inteckning rådgivare innan du ansöker om din nästa inteckning utifrån denna faktor ensam.

Förutom att hjälpa dig att navigera komplexiteten i den moderna bolånemarknaden, det finns andra fördelar med att använda en inteckning rådgivare.

En av dessa fördelar är att vissa inteckning rådgivare har tillgång till exklusiva erbjudanden som inte är tillgängliga på den öppna marknaden. Dessa erbjudanden är tillgängliga via oberoende mäklarhus och kan dyka upp och försvinna snabbt.

Exklusiva erbjudanden kan komma med fördelar såsom lägre räntor, minskade ansökningsavgifter och gratis advokatarvoden eller avgifter undersökning. Om du väljer att köpa sina egna bolån och inte anlita en inteckning rådgivare kan du gå miste om dessa exklusiva erbjudanden.

En annan fördel med att använda en inteckning rådgivare är att det inte längre är nödvändigt att ha ett ansikte mot ansikte möte med dem innan de utför någon verksamhet. Detta innebär att du kan välja vilken inteckning rådgivare du vill använda utan några geografiska begränsningar.

Även om ett ansikte mot ansikte möte är inte nödvändigt, kommer du förmodligen bli ombedd att uppge din inteckning rådgivare med bevis på din adress och en kopia av din legitimation, såsom pass, innan rådgivaren kan lämna in en ansökan om inteckning för dig.

När du använder sig av en inteckning rådgivare har sina fördelar, finns det oftast en kostnad inblandad. Du bör därför väga upp kostnaderna för att använda en inteckning rådgivare mot fördelarna som beskrivs ovan innan man beslutar om eller inte att göra det ensam när du söker efter din nästa inteckning.