Varför använda en inteckning mäklare kan spara pengar

Att kunna få det hus du vill ska göra dig glad som en lärka. Men tänk om, när du flyttar in, du reda på att du kanske har kunnat få en mycket bättre ekonomisk affär än vad du fick? Skulle du fortfarande vara glad som en lärka? Det är fullt möjligt att få det bästa erbjudandet i första hand med hjälp av en inteckning mäklare. Här är hur en inteckning mäklare kan spara lite pengar.

Det måste anges från början att en inteckning mäklare inte alltid kommer att kunna få dig det bästa erbjudandet, men kunde, förmodligen, i de flesta fall. Så många människor, men – alltför många människor, i själva verket fortfarande acceptera det första erbjudandet de får för sin inteckning. Att få så bra affär, men tar mer än bara jämföra lån.

En bank långivare kommer bara att kunna erbjuda inteckning produkter som den egna banken skapar. Dessa produkter, med olika värden, är begränsade. Ibland kan en utlåning agent kanske inte vill jämföra de olika produkterna sin bank erbjuder för att hitta en exakt matchning för dina behov. Vid andra tillfällen, kommer en bank agent jobbar väldigt hårt för dig.

En inteckning mäklare, dock får endast betalas ut när en försäljning sker – med andra ord – när en inteckning undertecknas. Detta innebär att det är i deras intresse att få dig ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande. De handlar med många olika utlåning företag på regelbunden basis och vet vad var och en av dem är villiga att göra – i mycket senaste tiden. När du kontaktar en inteckning mäklare, finns det ofta inte blir några avgifter. De kommer då att få din information från dig och skicka det till flera företag som de tror kommer att ge dig ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande.

En annan fördel kommer från det sätt att de utför sina tjänster. En bankman kommer att ge dig en mer institutionaliserad tjänst, och din interaktion med honom eller henne att vara mer formell. En inteckning mäklare, däremot, kommer att vara glad att ta mer personlig tid med dig, att du känner dig mer välkommen och kommer förmodligen spendera mer tid med dig och för dig. I själva verket kan han eller hon även komma till ditt hus.

Inteckning mäklare har tillgång till bolån på en något lägre pris än en bankman kan ge. Detta beror på att de handlar med grossistpriser snarare än detaljhandeln. Deras service erbjuds långivarna innebär en besparing för långivaren eftersom långivaren inte behöver upprätthålla säljare – utom när en försäljning sker.

Även när det kan finnas ett problem med din kredit, kan värdet av en inteckning mäklare verkligen ses. Eftersom de vet många olika långivare och alla sina specialiteter, kan de arbeta för att hitta långivare som kan ge dig en hel del. De skulle redan vet vilka långivare regelbundet ge pengar till de med dålig kredit – eller vad särskilda behov du har. En bank representant, men samtidigt kunna erbjuda ett antal produkter, är begränsad till endast vad deras gren erbjuder och specialerbjudanden som de ger.