Varför ändra lån på egen hand kan vara bästa alternativet

Eftersom Home Affordable Ändring Program (Hamp) infördes av den federala regeringen i mars i år, kämpande husägare har försökt att få lindring för sin inteckning betalning från sina hypotekslån långivare. Hamp bildades i ett försök att modifiera lån för villaägare som sitter bakom på sin inteckning eller kämpar för att hålla dig uppdaterad på sina betalningar.

Alla är medvetna om företagens lån modifiering som tar ut förskott avgifter för husägare bara att aldrig arbeta på sina kunders lån eller ännu värre, försvinner företaget helt och hållet. Varningarna för att hålla sig borta från dessa modifiering företag kommer från alla, från president Obama till media rytande om det på en daglig basis.

Men oavsett hur många gånger folk säger att inte betala ett företag tusentals dollar i förskott avgifter för att hantera deras modifiering, folk gör det ändå. Villaägare är desperat efter hjälp och dessa företag får angripa individer med löften som låter för bra för att vara sant. Det enda som är sant är det bedrägeri som sker när dessa modifiering företag göra dessa garantier och falska löften. Vad husägare måste förstå är att om de pratar med en modifiering företag som tar upfront avgifter, de pratar med en säljare som försöker övertyga dem att använda deras tjänster. Den enda garantin som kan göras med rimlig säkerhet är denna säljare aldrig personligen har ändrats ett lån i sitt liv. Deras uppgift är att sälja och att döma av de miljontals människor som har blivit lurad, är dessa säljare säljer en massa människor på falska garantier.

Villaägare som behöver hjälp vill verkliga lösningar eftersom alla säger åt dem vad de ska göra med någon grad av säkerhet. Om du inte kan lita på dessa företag, de flesta husägare tror att de inte har något alternativ som är helt enkelt inte sant. Av någon anledning vill husägare inte göra ändringar på egen hand. Tanken är att långivarna kommer att dra fördel eftersom husägare inte vet vad de gör.

Men, det finns guider för villaägare som är specialiserade på hur du får din modifiering som godkänts under Hamp. Med detta sagt, måste du se till guiden du också kommer med telefonsupport från modifiering konsulter. Detta är den viktigaste ingrediensen när du funderar på att ändra på egen hand. Det är sant att husägare kan följa en guide och få förlorade men om de kan utnyttja telefonsupport och granska deras ändringar med en erfaren modifiering konsult, då processen ska vara enkelt.

Det är meningslöst att betala ett företag tusentals dollar när du kan göra det på egen hand. För människor som har provat det på egen hand utan framgång, det finns guider tillgängliga som visar hur du kan undvika samma misstag som ledde till ett avslag på din modifiering ansökan med din långivare. Återigen, vill du se till att företaget erbjuder telefonsupport för att se till att du är klar över vad du behöver göra. Det är väldigt likt att ta ett prov i skolan. Om du visste att materialet då du var trygg när du tar examen. Ett lån modifiering är inte annorlunda. Om du följer stegen och det finns telefonsupport för att klargöra exakt vad du behöver göra då du sätter dig i en bra position för ett godkännande.

Tänk på att oavsett vem som gör ändringen för dig, oavsett om det är en modifiering företag eller du gör det på egen hand, har du fortfarande att få alla dina inkomster och tillgångar dokumentation tillsammans. Om du får denna dokumentation tillsammans ändå så finns det ingen anledning bör du inte åtminstone försöka göra ändringar på egen hand. Om du redan har försökt och misslyckats med din långivare, utnyttja ett företags telefonsupport för att se om det ens är meningsfullt för dig att försöka igen eftersom kanske du bara inte en bra kandidat. Mer än sannolikt, om du har problem med din betalning, gjorde du förmodligen några korrigerbara fel på din ansökan som skall leda till ett godkännande för andra gången.