varannan vecka inteckning program – är de värda pengarna

Flera inteckning företag annonserar att de kan hjälpa dig att betala av ditt bostadslån i en mycket mindre tid. Dessa program, som nämns av flera namn, oftast “inteckning accelerator”, uppger att de kan ta så mycket som ett decennium från trettio år återbetalningsplan. Allt som är nödvändigt för att skörda frukterna av deras program är att anmäla dig genom att betala en rejäl avgift. Är det värt kostnaden?

Dessa program erbjuder i stort sett vad som kallas en varannan vecka inteckning. Företaget debiterar några hundra dollar för att skriva in sig i sin plan, samt en avgift varje fjorton dagar. Genom att registrera samtycker du till att låta dem ta hälften av din inteckning betalning från ditt bankkonto var fjortonde dag. Planerna fungerar som annonserade, men inte på grund av någon monetär magi används av långivare som tillhandahåller tjänsterna. Programmen fungerar eftersom du betalar mer pengar.

Det finns femtiotvå veckor under ett kalenderår. Genom att ta hälften av ditt hus betalning ur ditt sparande eller checkkonto var 14 dagar, gör du tjugosex halva betalningar, eller tretton fulla betalningar per 12 månader, i motsats till de tolv betalningar som du gör tidigare. Genom att göra en extra utbetalning varje år, är du återbetala din inteckning huvudsakliga förr och minska ränta som kommer att gälla för återstoden. Detta kommer med tiden att ta ett antal år bort av den tid det tar att betala tillbaka ditt bolån.

Är dessa planer värt mödan? De kan vara, men bara om du är lite lata. Det är inte nödvändigt att registrera sig i ett plan eller betala i förskott och betala månadsavgifter för att utnyttja denna metod för återbetalning. Mest alla långivare kommer att tillåta dig att betala extra pengar för någon anledning alls. Allt du behöver göra är att ange att de extra pengarna ska krediteras inteckning huvudmannen. Många långivare ger en plats på den blankett som du skickar in eller använda på deras hemsida för att exakta ändamålet. Du kan skicka in lite extra pengar varje månad, eller du kan maila in en hel extra betalning varje tolv månader. Nettoeffekten är samma oavsett vad du gör.

Om du är nyfiken på att göra extra inbetalningar till att betala av dina lån tidigt, är att få allt du behöver göra i kontakt med din långivare och fråga vilka alternativ kan vara tillgängliga för dig. Du kommer förmodligen lära dig att någon av ett antal fria möjligheter finns.