vara försiktig när du klämma in en inteckning

Att köpa ett hem är ett känslomässigt beslut och de flesta människor försöker att få bästa möjliga råd. Som sagt, man måste vara försiktig när man klämma in i en inteckning.

vara försiktig när du klämma in en inteckning

När det gäller vissa livsmedel, det finns ett gammalt talesätt som ögonen kan stora större än magen. Detsamma gäller för fastigheter. När du handlar för fastigheter, är den naturliga benägenhet att leta efter det bästa hem du har råd. Även om detta är vettigt på många fronter, blir frågorna vad exakt betyder råd betyder i detta sammanhang?

Poängen med att flytta in i ett nytt hem är tvåfaldig. Först vill du en trevlig plats att bo. Andra, vill du göra en bra investering som kommer att payoff för dig när du säljer eller behöver pengar vid ett senare tillfälle, t.ex. pensionering eller när du behöver för att betala för de astronomiska kursavgifter som tas ut av högskolor. Med tanke på dessa mål kan bara knappt berättigar till en inteckning vara ett dåligt första steg.

Antag spenderar du vad som verkar vara oändliga helger på jakt efter den perfekta huset. Slutligen hittar du hem dina drömmar, men det är lite mer än du planerat att betala. Du kommer förmodligen börja försöka skapa en budget som kommer att låta dig klämma in i hemmet. Nyckeln, naturligtvis, är den månatliga inteckning betalning.

När du gör din budgetering, upptäcker du det enda sättet du kan komma in i hemmet är med ett intresse bara lån. Även då kommer det att bli lite tight på månadsbasis. Du inser till fullo att det kapital du bygga på hemmet enbart kommer att vara i form av uppskattning, men du väljer att göra det ändå eftersom du verkligen gillar hemmet. Du får lånet, stänga affären och flytta in i ditt nya hem.

Nu, spola framåt sex månader. Den glödheta fastighetsmarknaden har svalnat. I själva verket, uppskattning priser är stillastående. Du också verkligen behöva snåla och slarva för att göra din inteckning betalning. I ytterligare två månader, måste du på något sätt komma upp med $ 3,000 för fastighetsskatt.

Du har ditt drömboende, men till vilket pris? Det är inte en bra investering eftersom du bara betalar ränta på ditt lån och pris uppskattning är stillastående. Det andra är att du inte riktigt njuta bor där eftersom du troligen stressad över finanserna. Heck, du har antagligen svårt att sova. Kort sagt, har du misslyckats med att uppfylla dina två mål att hitta en trevlig plats att leva och göra en god investering.

När du köper ett hem, vara mycket försiktig med att köpa till ett pris som ligger över vad du kan bekvämt råd. Det kan leda till en hel del stress och sömnlösa nätter.