vara din egen herre – beräkna lån modifiering själv

För stressade husägare, ansöker om Hamp lån ändring program för att avsevärt minska sin börda genom att sänka bolån betalningar och rädda sina hem från att få utmätningar. Men ingen allt lyckats modifiera lånevillkoren med sina bolåneinstitut. Därför, innan du hämtar på Hamp ansökningsprocessen det mycket viktigt för dig att förstå hela processen fullt ut.
Man kan enkelt beräkna den maximala utbetalningen och modifiering av lån på samma sätt som långivarna. Det bör noteras att även om vissa skäl låntagaren nekas för godkännande än med de senaste förändringarna som den 1/1/10 serviceföretaget ska berätta för honom varför han nekades. Därmed kan han göra de förändringar och kan åter ansöka på nytt. Lånet modifiering processen är faktiskt ganska enklare och man kan lätt beräkna framtida kostnader man kommer att göra. Detta ger människor en bättre uppfattning om huruvida eller inte att gå för Hamp lån modifiering. Det finns få Home Affordable Ändring Program riktlinjer som en låntagare bör veta innan du ansöker.

Första steget är att samla all hithörande och information som behövs. Det innehåller de mest aktuella inteckning rapport och annan relaterad information. Man bör exakt känna till den totala vinsten före skatteavdrag, långivare kommer att använda en beräkning av 31%, som är på grundval av nya modifierade betalning. Detta inkluderar fastighetsskatt, husägare försäkring, inteckning betalning för första lånet, och husägaren alliansen avgifter. En låntagare bör samla all denna information och borde veta att det brutto modifierade betalningen inte kan överstiga 31% av brutto income.The bruttoinkomsten sedan multipliceras med 31% för att få 31% skuld till tal (DTI). Sedan den maximala total utbetalning dvs 31% tas, om den aktuella betalningen är större än denna siffra, då husägaren är berättigade till Hamp lån modification.On tvärtom, om din högsta betalningen inte fick 31% av din bruttoinkomst med steg 1 och 2 och din långivare inte prenumerera skjuta princip sedan ditt Hamp lån modifiering begäran möjligen kan kvalificera sig för ett annat internt program, eller nekas, om nekad så måste du öka din inkomst, försöka sänka din försäkring och fastighetsskatt, om möjligt och sedan ansöka på nytt och låt din långivare vet att du har ny information att lämna.
Ovan är enkla steg för att göra en uppskattning av din nuvarande finansiella ställning och därigenom veta om du kommer att kvalificera sig för Home Affordable Ändring Program. I fall du inte kommer att kvalificera sig för Hamp, kan du alltid hyra en skuld rådgivare som har tillräcklig sakkunskap i Hamp lån ändringar och skuldlättnader. Sådana sakkunnig personal skulle kunna vägleda dig bättre på rätt väg för att spara ditt hem och därmed välja det bästa alternativet.