vara beväpnad med kunskap när du handlar för en arm inteckning

När du handlar för ett hus finns det många viktiga beslut att fatta. Inte bara har du att hitta den perfekta huset som du vill leva i åratal, men du har stora beslut att göra på din bank också. Innan du går till din
långivare, beväpna dig med kunskap om bolån och de olika typer som du kommer att erbjudas så att du kan göra ett grundligt välgrundat beslut när du väljer en inteckning.

Det finns i allmänhet två typer av inteckningar – en fast ränta inteckning och en justerbar sats inteckning eller arm inteckning. En fast ränta inteckning erbjuder en ränta för hela lånets löptid, medan en justerbar sats inteckning erbjuder ränteförändringar i tidsintervall.

Genom att beväpna dig med kunskap innan du beger dig till långivarna, kan du se till att du kommer att få den produkt du behöver till det pris du har råd. Det finns fördelar och nackdelar med justerbar ränta inteckningar som måste vägas innan man beslutar om, eller emot, en ARM inteckning.

Justerbar ränta inteckningar brukar komma med en betydligt lägre ränta än vad som erbjuds på en fast ränta inteckning. Av denna anledning, ARM bolån är mycket frestande att bostadsköpare. Å andra sidan, erbjuder en fast ränta inteckning säkerhet och konsekvens av betalningar och ränta under hela lånets löptid. Det finns risker med en ARM inteckning, såsom högre räntor i år framöver.

Är risken värt det? Det är denna primära frågan du måste ställa dig själv innan du går till långivaren för att säkra ett hem hypotekslån.