var man kan hitta stipendier och gratis pengar för första gången husköpare

Om du eller någon du känner är att försöka bli ett första gången husägare, och du behöver inte ha en hög lön eller en hel del besparingar, det finns ekonomiskt stöd tillgängligt om du saknar en stor kontantinsats eller tillräckligt med pengar för avslutande kostnader .

Under det senaste årtiondet har det skett ett uppsving i första bostad initiativ som syftar till att ge människor en hjälpande hand i att övervinna handpenningen dilemma. I själva verket, i varje stat i USA finns det ett brett utbud av första bostad stödprogram, inklusive:

* Gratis bidrag och gåvor kontant för avbetalningarna – med medel från $ 500 till så mycket som $ 40.000

* Pengar för avslutande kostnader, förutbetalda escrows och andra kostnader inteckning

* Bidrag eller lån för att rusta upp bostäder i behov av reparation

* 100% finansiering program, så att du betalar noll ner på ett hem

* Bostadslån som presenterar 0% ränta, låga räntor eller under-marknadsräntor

* Inteckningar med förmåner lån förlåtelse eller inga betalningar för en viss tid

* Federala och statliga bostadskrediter skatt

* Homebuyer workshops för att lära dig om de rättigheter och skyldigheter som en husägare

* Mortgage utbildning klasser som förklarar inteckning processen

* Budgetering, kredit rådgivning, pengar förvaltning och övergripande finansiella tjänster planering

första bostad program i varje stat

Oavsett var du bor eller var du är ute efter att slå sig ner, om du är en första bostad, det finns ett program som kan hjälpa dig att köpa ett hus. Och praktiskt taget varje typ av bostad är stödberättigande enligt dessa program, inklusive småhus, bostadsrätter, radhus, modulära hem och tillverkade bostäder. Många stödprogram har inkomster begränsningar, särskilt sådana som tillhandahåller stad, statlig eller federal finansiering. Men andra program har inga inkomster kriterier. Dessutom planerar vissa bostadsbidrag införa lock på köpeskillingen av fastigheten som du kan köpa. Trots dessa begränsningar, ser du att dra nytta av en första gången husköpare ‘program är en av de smartaste saker du kan göra. Det gör att du kan komma in i ett hem tidigare, spara pengar i processen, och samtidigt bygga välstånd.

Även om du redan har varit framgångsrika på att spara på egen hand, rekommenderar jag starkt att du använder en första bostad program av tre skäl. Först, om du kan få handpenning hjälp, och du kombinerar dessa pengar med dina egna besparingar, kommer du gå in i ditt nya hem med en större bit av eget kapital. Andra kan använda medel från ett första-gången husägare initiativ kan du hålla några av dina egna besparingar på banken som kassa – snarare än att förbruka alla dina pengar till handpenningen och kostnader stängning. Slutligen, många första bostad program har en obligatorisk komponent homeownership rådgivning. Följaktligen kommer de kunskaper och färdigheter du vinna på denna rådgivning gör dig bättre utbildad och mer förberedd för homeownership som du gör övergången från hyresgästen till ägaren.

tips för att hitta gratis pengar till husköpare i ditt område

Google frasen “första bostad program” tillsammans med din stad eller stat att hitta program i ditt område. Du kan också plocka upp ett exemplar av min bok, din första bostad, för specifika program husägare bistånd i varje stat. Ditt första hem detaljer åtta källor till stöd du kan vända dig till för ekonomiskt och pedagogiskt stöd i att köpa ett hem. Dessa åtta källor inkluderar:

* Federal och / eller nationella program
* Statligt stöd
* Län initiativ
* Lokala / kommunala eller ort insatser
* Non-Profit och samhällsbaserade organisationer
* Långivare-specifika program
* Program baserat på ditt jobb eller yrke
* Anställda assisterade bostäder initiativ

Baserat på statliga initiativ ensam, här är några exempel på olika program för första gången husköpare, som beskrivs i din första bostad:

* I New York, om du är en första bostad att få ett hem i ett målområde, kan du få en inteckning till en ränta så låg som 4,625% via statens “Att uppnå drömmen Program.” Med detta program, som är genom staten New York Mortgage Association, får du också ett minimum av $ 5000, eller 5% av din inteckning belopp, beroende på vilket som är högre, för att betala din handpenning och avslutningar kostnader.

* I Texas, kan du få bidragsmedel upp till 5% av din inteckning belopp, tillsammans med två typer av lån med räntor som är typiskt 1% under aktuella marknadsräntor via Texas Första gången husköpare Program. För mer information, ring Texas Department of bostäder och gemenskapens frågor på 512-475-3800 eller avgiftsfritt på 800-525-0657 eller besök: http://www.tdhca.state.ts.us.

* I Illinois, kan första gången husköpare som äger rum i Assets Illinois Homeownership Projekt får en dollar för dollar match upp till $ 2.000 för att hjälpa dem att spara för inköp av en första bostad. Finansieringen av dessa matcha bidragen i dessa individuella utvecklingsplaner konton tillhandahålls av Illinois Department of Human Services. Deltagarna får också gratis homeownership rådgivning och tips om hur man undviker aggressiv utlåning. För mer information, ring 312-793-3819 eller besök: http://www.dhs.state.illinois.us/assets.

* I South Carolina, är den ensamstående föräldern Program öppen inte bara för första gången husköpare, men till någon hyra, så länge personen har ett barn under 18 år och bostad är skilda eller har varit separerade under sex månader . Programmet erbjuder ett förlåtligt lån upp till $ 5000, eller handpenning bistånd upp till $ 4000. För mer information, ring 803-896-9508 eller besök: http://www.schousing.com.

* I Kalifornien, erbjuder de höga kostnaderna Area Home Purchase Assistance Program (HICAP) upp till $ 7.500 i handpenning bistånd i form av en uppskjuten betalning andra lånet. För mer information, ring 877-922-5432 eller besök: http://www.calhfa.ca.gov.

* I Georgien, erbjuder Dream Homeownership Program 100% finansiering via en låga räntor 30 eller 35 år inteckning, och ett andra lån som sträcker sig från $ 5.000 till $ 20.000, som kan användas för en handpenning och avslutande kostnader. Den handpenning hjälp lånet har inget intresse, inga månatliga betalningar, och ingen betalning sker förrän huset säljs, refinansieras eller inte längre används som köparens primära bostad. För mer information, ring 877-359-4663 eller besök: http://www.dca.state.ga.us.

* I Pennsylvania, har hemmanet handpenningen och Utgående Kostnad Assistance lån upp till $ 20.000 i handpenning och avslutande kostnader bistånd i form av ett nej-intresse andra lånet. Medel upp till $ 14.999 är förlåtna på 20% per år under fem år. Fonder mellan $ 15.000 och $ 20.000 är förlåtna på 10% per år över ett decennium. För mer information, ring 800-822-1174 eller besök: http://www.phfa.org.

* I Nevada, kan du få upp till $ 10.000 i handpenning och avslutande kostnader turer och en understiger marknads räntan på 30 och 40-åriga lån med Nevada Housing Division första gången bostad Program. För mer information, ring 702-486-7220 eller besök: http://www.nvhousing.state.nv.us.

Som ni kan se, ett brett utbud av program finns för alla potentiella husköpare.

Förresten, kanske några av er undrar: Varför skulle någon ge mig pengar för att bli husägare? Svaret kokar ner till två saker. Först, har experter länge insett att det största hindret för homeownership i Amerika är att många människor saknar de besparingar som krävs för att täcka en handpenning och avslutande kostnader. Lyckligtvis har många ideella grupper, hypotekslåneinstituten, myndigheter och företag är villiga att ge dig de pengar du behöver för att komma in i ett hem. Dessutom har var och en av dessa enheter ett egenintresse av att se dig bli husägare. Efter allt, när du köper ett hem, du stavens ner rötter i ett samhälle, och du är mer benägna att ta hand om denna stadsdel eftersom du nu har ett personligt intresse av att det frodas. Villaägare betalar också fastighetsskatt, stödja uppbyggnaden och utvecklingen av lokala skolor, vägar, sjukhus och andra nödvändiga samhällstjänster. Förutom uppfriskande samhällen och ger en skattebas, husägare nedlåtande närbutiker, arbete på lokala företag, volontär i gudstjänstlokaler, och utföra andra medborgerliga skyldigheter

Att bli en första bostad, därför, är en spännande och lovvärt mål. Se bara till att du är verkligen redo för de rättigheter och skyldigheter homeownership.

Denna artikel utdrag från din första bostad: Det smarta sättet att få den och hålla den, vid Lynnette Khalfani-Cox. Alla rättigheter förbehållna.