var inte rädd för att få en inteckning på nätet.

Oavsett vad din kredit historia är, eller vad dina omständigheter, har Internet gjort bostadslån processen mycket enklare. Denna artikel kommer att beskriva en fempunktsplan för att hjälpa dig i din strävan att finansiera nätet:

Steg 1: Var inte rädd för att gå och handla.

Att diskutera personliga misstag i livet kan förlama oss med rädsla, nämligen att komma in i “dåliga krediter” frågor. Men att få in i denna “stuff” är helt onödig i den inledande fasen av shopping för ett lån, utöver de grundläggande uppgifterna i ett online kortform.

Med andra ord, behöver du inte verkligen måste prata om de små detaljerna, förrän efter ett lån erbjudande har presenterats för dig. Så oroa dig inte om det först.

Eftersom vi är inne på ämnet, om du är en konsument med frågor kredit historia, låt mig kort ta tillfället i akt för att konstatera det uppenbara:

Ett. Du är inte annorlunda än någon annan. Vi lever alla ofullkomliga liv.

2. Credit problem gör inte du en dålig människa, och är egentligen bara referenspunkter.

Tre. Det finns lån designat för dig.

4. Det finns låneinstitut som är intresserade av att tjäna ditt företag.

Fem. Det är inget fel på dig, eller din kredit, eller din situation. Du kan hitta ett lån.

Först, komma in i rätt sinnesstämning. Var inte rädd för att ställa frågor, och låt dig inte skrämmas av din kredit historia. Var ärlig. Ge sanningsenlig information. Men inte känner skam eller ånger för tidigare eller nuvarande personliga omständigheter. De gör dig vem du är, och det tjänar du respekterar.

Steg 2: Vad är den pågående kursen?

Information är gratis, så varför inte underrättas? Många resurser finns tillgängliga på Internet för att få aktuella räntor, och det är lätt att jämföra dem.

Så till att börja med, ta en titt på två typer av information:

Ett. aktuell ränta, 30-årig fast

2. 6-månaders trend graf

En liten övning: Ser du det nuvarande takt? Hur är det med 6-månaders graf? Är priserna går upp, ner, eller vistas ungefär samma? Är den nuvarande högre än den var 6 månader sedan? Sänk sedan 6 månader sedan?

Nu känner inget behov av att analysera denna information för mycket. För nu, bara titta på det, och kanske kolla upp det flera gånger i veckan för att hålla dig informerad. Om du gör detta, är du redan 10 steg före i spelet!

Du är nu ett välgrundat shopper. När ett erbjudande presenteras för dig inom en snar framtid, kommer du att kunna ta reda på hur bra ett erbjudande det faktiskt är genom att veta hur det kan jämföras med “gå kurs”. (Tips: Glöm inte att kolla villkor och avgifter, även känd som “punkter”, och villkoren för ditt lån erbjudande Ofta du kommer att se högre poäng eller mindre fördelaktiga villkor, i utbyte mot en lägre skattesats..)

Du kommer att kunna bedöma om du tror att priserna går ned eller på uppgång, vilket kan hjälpa dig att avgöra om detta är rätt tillfälle att göra ett köp.
Steg 3: Skaffa flera erbjudanden.

När du köper en bil, söker du ut det bästa? När du går och handlar, anser du som butik erbjuder de bästa priserna? Shopping för en inteckning bör inte ses annorlunda, och det bästa sättet att göra detta är att få flera preliminära lån erbjuder online.

Ett. Preliminära lån erbjudanden är enkel, smärtfri, och lätt att få.

2. De innehåller de villkor, priser och relevant information du behöver för att bedöma långivarna.

Tre. De tar alla gissningsleken om var du står.

Få tre eller fyra anbud och jämföra dem. Hur de jämför med varandra, och att de går räntesatser som anges i steg 2?

Många företag göra sökningar i tusentals långivare, en hel del av dem i ditt område, och de ger dig fyra lån erbjuder nästan omedelbart. Utnyttja detta! Dessa är ingen skyldighet tjänster, och för det mesta, online ansökningsformulär är enkla. De tar bara några minuter att slutföra.

Du behöver inte komma in i din kredit historia på den här punkten. Slutföra den enkla formen är allt som behövs. Om du uppfyller kraven, och en långivare ligger som vill göra affärer med dig, då ska du gå till nästa steg, vilket är att diskutera detta möjligt via telefon.

steg 4: kom ihåg detta.

Ett. Långivare bör aldrig be om personlig eller privat information under denna inledande fas. Naturligtvis de behöver veta lite grundläggande information om dig och din situation, men aldrig ge ut information som du känner dig obekväm avslöja (t.ex. ditt personnummer), och leta efter en “privacy policy” på deras hemsida.

2. Kom ihåg att dessa är “preliminära” lån erbjuder, vilket innebär ingen omedelbar engagemang från din sida. Du fylla i en enkel, on-line kortform, och sedan får du flera erbjudanden i gengäld. De långivare som gjorde anbuden kanske vill prata med dig via telefon, men det är där den inledande processen avslutas. Bollen ligger hos er att välja en produkt som passar dina behov, eller att hålla shoppa.

Tre. Dessa tjänster erbjuds gratis och du bör inte bli tillfrågad om eventuella tjänster som helst.

steg 5: att förstå dina alternativ

Om du har följt denna enkla plan, kommer du att upptäcka att det finns konsumenter lån produkter skräddarsydda för att tillgodose allas behov. Tänk på att undersöka de villkor och priser, skaffa flera lån erbjuder, och sedan tala med långivarna över telefon. Ta reda på vem de är, och om du vill göra affärer med dem. Under hela denna process, hålla dig informerad genom att kontrollera räntorna, och nöja sig med något mindre än vad som kan uppnås.