var du ska leta efter ett andra hem inteckning

Du har fattat beslutet att ta steget och gå för ett andra hem. Men du kommer att behöva en inteckning. Hur går du om att hitta en?

Det första kravet är att hitta någon som verkligen vet situationen och förstår de speciella krav som ett andra hem inteckning. Du har ett antal alternativ.

• Din befintliga långivare. För många människor är detta den första anhalten. Du har redan en relation med dem, och det är ofta lättare att hålla fast vid det välbekanta. Det sak att komma ihåg är att det faktum att de har lämnat en inteckning i ditt första hem betyder inte att de har kompetens att hjälpa dig med ins och outs av ett andra hem inteckning. De kanske inte den mest lämpliga om de inte brukar göra denna typ av utlåning.
• Gula Sidorna. Många människor börjar sitt sökande efter en långivare i Gula Sidorna. Det finns säkert massor av leverantörer som anges där. Problemet är att de flesta av dem inte göra det klart i sina annonser om de faktiskt ger andra hem inteckningar eller inte. Ringa dem alla att ta reda på kan vara mycket tidskrävande – och dyrt!

• Internet. Naturligtvis är detta ett allt populärare sätt att leta efter ett andra hem inteckning. Om du hittar en möjlig långivare du kan fylla i ett formulär och i många fall kan du få en “omedelbar” citat. Och det finns ingen gräns för hur många citat du kan få, så att du kan jämföra dem. Det är frestande att ta vad som verkar vara den mest gynnsamma citat och köra med den. Men naturligtvis vad du måste komma ihåg är att citatet är faktiskt provisoriska – de vet inte något om dig eller dina omständigheter då de ger den. All din information måste checkas ut och citatet får väl förändras.

• Oberoende inteckning mäklare. Detta är ett annat alternativ som du kan använda. Det finns två fördelar med att använda en oberoende inteckning mäklare för att få råd om ditt andra hem inteckning. Först, kan han eller hon samlar en full förståelse för din situation innan man rekommenderar en produkt som kommer att uppfylla dina behov. Så det finns inga “provisoriska” citat eller accepter – du vet att citatet du får är korrekt. Vidare har mäklaren tillgång till ett brett spektrum av långivare och kan välja det som är rätt för dig – så att du inte behöver slösa någon tid jakt runt.

Ett andra hem inteckning är ett stort åtagande. Du måste vara säker på att du får bästa möjliga rådgivning, så att du kan hitta den produkt som bäst uppfyller dina behov