var du kan få gratis pengar för att köpa ett hem

Det finns ett växande antal bostadsköpare som har hittat gratis pengar för att köpa ett hem. Dessa är grant-lån som erbjuds av gemenskapen Development Corps (CDC), som är lokala myndigheter som är särskilt utformade för att hjälpa familjer med låg inkomst köper sin första bostad. Vissa CDC är möjligt även tidigare husägare att komma in i programmet.

Många kommuner har börjat hem låneprogram subvention för räddningspersonal (EMS, polis, sjukhuspersonal, etc.) så att de kan köpa billiga bostäder på deras ort eller län löner. Samma regeringar har också utvidgats finansieringen till allmänheten till kvalificerade köpare. Deras finansiering tilldelas av staden, länet eller delstater och är oförutsägbar på grund av finansieringsproblem kriser i lokala och statliga myndigheter.

Om du vill ansöka om ett lån, bör du börja att få kvalificerad eftersom det är oftast ett utbildningsprogram i samband med lånet. Medan bara lån tidigare nämnts, många av de utbetalade medlen är faktiskt bidrag och inte tänkt att betalas tillbaka. De flesta bär riktlinjer som måste följas strikt så att lånet blir ett bidrag och inte behöver återbetalas efter ett antal år. Lånen är aldrig överlåtas till någon köper hem, även om de är kvalificerade i CDC-programmet. Det är sällan förskottsbetalning påföljder, men kom ihåg, om lånet hålls under en viss tid, kan det inte finnas någon återbetalning krävs.

Mängden av finansieringen varierar och bestäms av behovet av sökanden, den förväntade köpeskillingen på hemmet, och viktigast av allt, hur mycket av finansieringen CDC blir. Vanligtvis är det citerade till perspektiv husägare i en platt dollar belopp, t.ex. $ 40.000, vilket kommer att vara ca 20% av inköpspriset för ett hem som den sökande uppfyller kraven. Ibland den sökande kan också ansöka om reparation pengar, vanligtvis ca $ 5000.

Den sökande måste leta efter ett hem att köpa i väntan på sin finansiering. Hans konkurrensen är andra bostadsköpare som kan få konventionell finansiering, så att processen att hitta ett hem kan vara frustrerande. En fråga om lånet processen är att det vanligtvis tar 60 dagar, när ett köpeavtal har undertecknats. Detta ovanligt lång stängningstid är en strapats på köpare och säljare, men tycks betyda lite till CDC. Ofta tids säljare skulle hellre sälja till ett lägre pris snarare än att vänta på att osäkerheten i CDC finansieringen.

CDC kräver också att den sökande får redan kvalificerade av en långivare för skillnaden av bidraget pengar och vad som är skyldig att köpa hem. Det är viktigt att den sökande använder en kommersiell bank som långivare eftersom en inteckning mäklare kan lägga en del av sin provision på “backend” av lånet, vilket ofta resulterar i en högre ränta. De flesta CDC har en maximal ränta låntagaren kan betala, så detta kunde döda köpet. Men det är en bransch hemlighet att övervinna detta som är att ha säljaren “buy-down” räntan på lånet genom att ge långivaren en viss summa vid stängning som en del av den avslutande kostnader. Ju större belopp, desto lägre ränta för köparen.

CDC lån process kan vara avsiktligt komplicerat så att antalet sökande återstår efter eliminering process omfattar endast de starkaste. Räkna med många krav att förändras under hela lånet och innan stängning. Detta är mycket irriterande, men fråga dig själv, “Vem är villig att gåva du med $ 40,000?” Gör vad som frågas även om du inte förstår varför, eller om du har gjort det förut, eftersom det finns förmodligen tio personer bakom dig väntar samma medel. Persistens och uthållighet är nyckeln till att äga ditt eget hem och med att regeringen betalar för en stor del av det.