var du hittar den perfekta inteckning när de bor i Skottland

I ett fall var du bor i Skottland du kan hitta dig själv shopping bara för en inteckning, men inte säker på var du ska gå till. Det är den urgamla frågan med så många erbjudanden i high street, på TV och i tidningar. Det är förvisso inte alltid klart exakt vad affären är det allra bästa eller vad den bästa räntan är.

Det är oftast en bra idé att gå till vissa internet inteckning jämförbarhet sajter för att kolla vad som kampanjer och priser finns tillgängliga för dig. Du kan söka igenom en rad av fasta eller rörliga lån ränta hem, tillsammans med diverse andra kampanjer såsom cash-back och bara ränta.

Det är viktigt att ta reda på skillnaderna mellan de inteckningar som erbjuds och vad du skulle ta för att komma från var och en. Till exempel, ett intresse bara inteckning – i slutet av perioden, skulle du kräva för att ha kontanter tillgängliga för att rensa överblivna balans. Detta kan hamna i 100s av tusentals om du inte är försiktig. En rörlig ränta kan förändra utan anmälan. Så du kunde börja ungefär 300 pounds per trettio dagar, och även i slutet av året, kunde det ha hoppat till 700 GBP per trettio dagar.
Just nu, är Bank of Englands base-rate lågt att styra med restaurering av marknaden. Så även om inteckning avgifter är inte den mest prisvärda, en hastighet av ca 3 procent är inte ovanligt. Nu säger nästa år, om Bank of England höjer sin skattesats hus lån, är du räntan kan studsa upp till 4 eller 5 procent lätt.

Medan en rörlig ränta kan tyckas vara lockande att börja med, tiderna är lite stenig som generellt väljer det.
Det bästa valet (om du kan få det) är en fast ränta inteckning. Inte bara är priset “fast” för begreppet, men även om Bank of England basränta ökade med tio procent, skulle du ändå bara att betala din ursprungliga 3%. Det oftast en bra idé när de ansöker om en fast ränta inteckning, för att ta ut det täcker längsta termen tillgängliga. Såvida det inte finns en klar anledning till basräntan kan falla, det är det bästa valet när man överväger finansiell stabilitet inom de närmaste fem till tio åren.

Ok, eftersom att känna till ovanstående, här liten uppenbarelse för dig. De flesta av dessa high street banker som erbjuder bolån, inte faktiskt gör att du har den allra bästa ränta! Ja, det stämmer!
Kom ihåg att reklam och marknadsföring rant vid starten? Tja, kanske du är intresserad av att veta, att de high street banker måste köpa sin reklam. Och där har sitt ursprung att många reklam avgifter från? Du gissade rätt …. shopper. Jo det är trevligt att förstå dig mycket tänker om saker nu.

Nu när vi har dragit slutsatsen att bankerna tar ut avgifter till kunderna via sina låneräntor för att täcka alla reklam, vad tror du skulle vara den mest effektiva lösningen när man söker efter en inteckning?

Låt mig berätta. Det är din lilla lokala bank eller finansinstitut. De lägger inte extravaganta summor på reklam, och inte behöver callcenter runt om i världen. Om du har en fråga, kan du tala direkt med personalen eller ens regissören.

Ärligt talat, jag vet inte varför så många människor klagar bankerna samt deras kundtjänst. Ja, för att vara säker på att det stinker. Men låt oss vara ärliga. Allt du har att göra, är att besöka den lokala banken, överföra alla dina autogiro och lämna din tidigare bank att falla sönder. Om alla gjort detta, skulle du inte ha några problem du har fått idag med bankerna inte bry. De bryr sig inte eftersom ingen någonsin gör något åt ??det. Det är en lek med siffror, samt enkel matematik.

Så blir medveten om vad jag har sagt, kan det hjälpa dig att spara mycket tid och besvär.