var är den utlovade statliga lån pengar (harpa) för nödställda husägare

var är harpa pengar?

Sedan 2007, när den amerikanska fastighetsbubblan sprack, oräkneligt antal husägare har funnit sig i den förfärliga dilemma ser värdet av deras hem sjunker under det belopp de är skyldiga på sina bolån, sätta dem “under vatten” i inteckning jargong. Med de flesta bolåneinstitut kräver en belåningsgrad (LTV) på 80% eller mindre på refinansiering (som inte kräver privata försäkringar för hypotekslån [PMI]), har dessa husägare har i princip utelåst från att dra fördel av de rekordlåga räntorna. Söka lösningar, presenterade Federal Housing Finance Agency (FHFA) Home Affordable Refinance Program (HARP) mars 2008 så började historien om harpa.

som kvalificerar sig för harpa?

HARP har utformats för att hjälpa husägare få refinansiering när värdet av deras hem översteg 80% LTV utan att behöva betala de extra PMI kostnaderna. Ursprungligen var detta program avsett för villaägare med 105% LTV inteckningar eller mindre. Detta tak hävt till 125% LTV senare samma år (2009), och senare, i oktober 2011, var locket elimineras helt, förmodligen till följd av det faktum att bostadspriserna i hela landet var fortfarande på väg nedåt. Den 2011 HARP Uppdateringen var också utformad för att öka antalet amerikaner som kommer att kvalificera sig för det offentliga lånet pengar.

Men följande villkor som anges nedan fortfarande måste uppfyllas för att du, för en husägare kvalificera sig för en harpa refinansiera:

“Din inteckning måste ägas eller garanteras av Fannie Mae och Freddie Mac. Detta är en stor källa till förvirring för många husägare eftersom varken utlåning byrå erbjudanden direkt med allmänheten. Om du är osäker om din kvalificerar, kan du besöka Fannie Mae eller Freddie Mac webbplatser och använda sina verktyg Lån Lookup.
“Din inteckning inte kan ha refinansieras enligt HARP tidigare om det inte är en Fannie Mae lån som refinansierades enligt harpa från mars-maj 2009.
“Din inteckning måste också ha säkrats på eller före mars 31, 2009. Resonemanget bakom detta är att efter detta datum bolån redan haft lägre räntor.
“Den nuvarande lån till värde (LTV) ratio på din inteckning måste vara större än 80%.
“Du måste vara aktuell på din inteckning vid tidpunkten för refinansiering, utan sena betalningar under de senaste sex månaderna och inte mer än en försenad betalning under de senaste 12 månaderna.
“Endast enskilda husägare kan kvalificera sig för harpa, eftersom programmet inte sträcker sig till företag eller andra juridiska personer.
“Villaägare måste också dra nytta av HARPA antingen (1) får lägre månatliga inteckning betalningar eller (2) genom att byta till en mer stabil inteckning (dvs. från en justerbar sats inteckning till fast ränta inteckning).

andra harp överväganden

Och dessa är bara de primära behörighetskrav. Det finns andra. Därför är det viktigt att husägare söka hjälp av proffs som är väl bevandrade i den krävande och ganska komplicerade HARP lånet processen.

Som ni kan se, är historien om HARP utvecklas fortfarande och föremål för framtida förändringar. För nu är HARP löper ut den 31 december 2013, men om bostadsmarknaden villkor fortsätter att minska, sedan förhoppningsvis Federal Housing Finance Agency (FHFA) kommer att fortsätta att anpassa sig till de nya omständigheterna. För närvarande är ett trevligt inslag av grönlandssäl som husägare kan undvika att betala för en bedömning om en tillförlitlig automatiserad fastighetsvärdering modell, som Zillow, är tillgänglig för just ditt område, med förbehåll för inteckning serviceföretagets gottfinnande förstås.

De betydande förändringar i kraven HARP behörighetskrav tillkännagavs av president Obama i oktober 2011 har lett insiders inteckning industrin att dubba den HARP 2.0, även som historia av grönlandssäl är lite mer än två och ett halvt år gammal. Den Mortgage Bankers Association tidigare har uppskattat att $ 900.000.000.000 i bolån kommer att sitt ursprung i 2012, men med harpan 2.0 snabbt på att bli effektiv, kommer denna siffra stiga säkert. Tyvärr var HARP inte utformad för att hjälpa husägare redan utestängande förfarande eller riskerar att utestängas på.

slutsats

Harpa hypotekslån ansökningsprocessen kan ta några månader att slutföra, och därför är det mycket klokt att villaägare som känner att de kan kvalificera sig för HARP programmet bör allvarligt överväga att kontakta proffs som kan effektivt guida dem längs den långa och mödosamma refinansiering enligt HARP 2,0. Historien om Harpan är ingalunda över, och det kommer att ta yrkesverksamma att hålla koll på att utveckla förändringar i processen.