väntar för förbättrade inteckning refinansiera priser kan vara motståndskraft testning

Nyligen skattesatserna har flytande i de historiska låga nivåer. Sedan kom den kvantitativa lättnader, och som kan ha övertalat antal blivande hem hypotekslån sökande att ha tålamod lite längre för bättre priser. Denna vecka har vi förstått att om det inte är ett farligt spel att spela åtminstone psykologiskt testa en. Skattesatserna har slår toppen och botten av spridningen i en dag. Helt plötsligt finns det ingen som kommer med en prognos om var de kommer att stabiliseras.

Det är möjligt att spridningen kan brytas åt båda hållen. Snart kan vi upptäcka vilken riktning det kommer att gå, men hur många villaägare kommer att kunna kontrollera sina nerver och förbli tillägnad väntar för bättre priser tills de påverkas att refinansiera sina befintliga lån. Positivt är det inte svårt att förstå deras synpunkt. Sådana priser inte komma runt ganska ofta och om de kunde ha dem på en halv procent lägre, skulle de hushålla märkbar mängd på ränta under hela löptiden för sina bolån.

Ändå skulle ignorera dessa låga priser som ratesmove upp härifrån och aldrig se tillbaka vara mycket frustrerande. Och det kan ha betydande effekt för vissa husägare. Kanske du kan ställa in en tid krav och till exempel om priserna inte skulle minska ytterligare till årets slut, kommer du säkert genast. Det är ett ganska svårt beslut när att refinansiera just nu när det finns några argument för ännu bättre priser. Det kan finnas flera andra fasta logik till varför de inte skulle släppa någon ytterligare liksom. Men det skulle vara grymt att intensifiera agitationen för ett brytt några själar att gräva djupare för tillfället. Låt oss bara säga att de är djärva och avsluta diskussionen.