vanliga misstag att undvika när refinansiering ditt hem inteckning

Om vi ??ska prata om de misstag som folk gör när de är refinansiering sin inteckning, bör vi nog börja med att gå igenom några av grunderna i inteckningar och varför en person skulle ens vill att refinansiera.

När det gäller den faktiska karaktären av en inteckning, det är mycket liten skillnad mellan en inteckning och ett lån förutom att en inteckning är alltid ett hem, är det i allmänhet betalas tillbaka över en längre period (5-40 år), och hemmet i sig används som säkerhet. Eftersom fastigheter som du köper används som säkerhet, detta är vad som kallas en “säker lån.”

När en låntagare (er) och en långivare (oftast banken) enas om villkoren och tidsramen för inteckning, är en av de viktigaste saker som är i fråga Ränta (oftast nämnts som en APR procent, vilket innebär årlig procentuell ränta). Detta avgör hur mycket låntagaren så småningom kommer att betala tillbaka till långivaren.

Det finns ett mycket enkelt koncept som har utövats i århundraden som ligger i hjärtat av en ränta. Om part A lånar ut pengar till Part B och Part B går med på att betala tillbaka pengarna vid en senare tidpunkt, kommer Party B betalar alltid tillbaka mer än det totala lånade beloppet bara för att de hade användningen av dessa pengar under ordnade specifik tidsram.

När det kommer till refinansiering ett bostadslån eller inteckning, har många människor hört talas om det och vet att de kan spara pengar på detta sätt, men kanske inte vet exakt hur man gör det. När du väljer att refinansiera ditt hem lån, kommer du att arbeta med en annan bank eller långivare som kommer att köpa den resterande mängden av dina befintliga lån och ge dig ett nytt, och du kommer istället att göra månatliga betalningar till den nya banken.

Även om majoriteten av familjer som vill att refinansiera sina lån så önskar att dra nytta av lägre räntor, skulle några andra skäl att ta upp en klumpsumma av kontanter, eller för att säkra mot eventuella volatiliteten i sina värderingar ränta. Detta sista skäl, förhindra eventuella räntehöjningar, vanligtvis uppgår till övergång från en justerbar sats inteckning (ARM) till en med en fast ränta.

När en låntagare vill att refinansiera sina lån för att få omedelbar kontant, detta kallas “Cash-Out Refinansiering,” och många människor göra kostsamma misstag i denna process som du kommer att lära sig förebygga nedan.

—– Misstag att undvika med cash-out refinansiering —-

Cash-out refinansiering lånar mer än den totala kostnaden för ditt hem för att få en bit av pengar kvar efter att du har återbetalat din befintliga inteckning.

Om du funderar på att få lite pengar att arbeta med hjälp av en inteckning, betyder det helt enkelt att du får ett lån baserat på värdet av ditt hem, med hemmet själv som säkerhet. Du har två alternativ när det gäller detta, och vilken du ska använda ganska mycket beror enbart på de räntor som finns tillgängliga för dig. Du kan antingen få en andra inteckning för värdet av den mängd pengar som du behöver, eller så kan du låta din nya bank vet att du behöver värdet på din nya inteckning att vara högre än värdet på din befintliga.

Nu när de flesta människor hör om att ta ett topplån ut, berättar deras hjärna dem att de måste undvika detta till varje pris eftersom det kan sätta dem vidare i skuld. Men detta är inte alltid rätt, eftersom vanligtvis med cash-out refinansiering banken eller långivaren kommer att debitera dig en högre ränta än om värdet på din nya inteckning var samma som din gamla.

För att skapa lätthet och enkelhet, låt oss bara använda vissa grundläggande runda tal i detta exempel: Det nuvarande värdet som skall återbetalas på din inteckning är $ 200K, och du behöver $ 20K kontant för något som ett sjukhus proposition (eller kanske en generös donation till din tropiska semester fond). Du kan antingen få en $ 20K topplån på 12% ränta, eller du kan refinansiera befintliga lån till $ 220K på 7%.

Vilket är bäst? Anledningen de flesta människor skulle säga att totalt refinansiering skulle vara bättre i denna situation är att de är rädda av av högre ränta nummer, och de är betingade att tro att en ta en andra inteckning innebär att du är i finansiella problem. Men den totala ränta som du skulle betala på den andra inteckning i det här exemplet är långt mindre än vad du skulle få betala för refinansieras inteckning.

—- Ett vanligt misstag när refinansiering för lägre räntor —-

Alla bör komma överens om att det är vettigt att refinansiera din inteckning om du har möjlighet att säkra en lägre ränta, men vid vilken punkt denna strategi blir lönsam?

När de flesta människor går om att försöka hitta svaret på denna fråga, de två saker som de jämför bara deras aktuella räntan och den ränta som de kommer att få om de refinansiera. En sak som de ofta glömmer, och det som du nu vet att beakta, är den kostnad som den nya banken eller kreditinstitutet tar betalt för refinansiering.

Beroende på banken, den nuvarande rådande räntan, och mängden av inteckning, kan denna kostnad vara ibland stort till den grad att det faktiskt kommer att förneka de pengar som du sparar från lägre ränta!