vanliga hypotekslån praxis

Erhålla finansiering för att dra nytta av en av de bästa ögonblicken i nutidshistoria för att förvärva fastigheter har blivit ett av de största hindren för potentiella köpare att övervinna. Medan bara två år sedan kreditgivning var som mest släpphänt, har den plötsliga vändningen varit dramatiska.

Mer så än någonsin tidigare har personliga kreditbetyg varit så framträdande avgörande faktor för banker och utlåning. Screening potentiella kunder för att undvika framtida problem med återbetalningar har lett till en av de svåraste ögonblicken att få finansiering.

Även om det kan hävdas att en förbättrad tillgång till finansiering kommer att hjälpa till att balansera de stora fallen i fastighetsköp, förväntas det att vara bara en tidsfråga innan restriktioner för utlåning praxis lätthet. Många köpare är angelägna om att få tillgång till aktuella marknaden för att utnyttja de exceptionella fastighetspriserna som finns, men hålls tillbaka på grund av begränsad tillgång till lån och långsiktig anställningstrygghet.

Innan du ansöker om en inteckning, är allt fler köpare arrangera pre-kvalificering. Det handlar ofta om att besöka en mängd olika finansiella tjänsteleverantörer för att söka de mest lämpliga villkor, sedan utvärdera det belopp som sökanden skulle vara tillåtet att låna efter att ha diskuterat sin privatekonomiska situation.

En pre-kvalificering kan vara till nytta för köpare att förstå sin maximala budget när man söker efter en fastighet. Det kan också påskynda processen för att köpa en fastighet i hög efterfrågan, eller att aktivera en inställning mot andra potentiella köpare, som ägare kommer att vara medveten om att du har möjlighet att köpa utan dröjsmål.

fast ränta inteckningar

Generellt en fast ränta inteckning kommer att behålla samma ränta under hela lånets löptid. Skydda lån från fluktuationer i räntesatser, är fördelarna med fast ränta lån maximeras när erhållits under stunder av låga totala räntor. Om att välja en fast ränta lån när räntorna är höga kommer att säkerställa högre än genomsnittet utbetalningar hela lånet. Denna typ av lån ger trygghet till låntagaren, eftersom de inte påverkas av svängningar i marknaden.

rörlig ränta inteckningar

Rörlig ränta inteckningar, även känd som rörlig ränta och justerbara bolån ränta, baseras på svängningar på marknaden. När räntorna är låga, kommer de amorteringar också gå ner, men när marknaden vänder och räntor ökar, så gör de återbetalningar. Bankerna är mer benägna att erbjuda kunderna rörlig ränta inteckningar som ökade vinster kan erhållas från kunder under loppet av lånet. För att skydda kunderna från oväntat stora ökningar i räntor, är ett tak eller lock placeras ofta på den högsta skattesatsen begränsningar.

Dessa svängningar baseras på marknadsmässiga indikatorer som varierar mellan regionerna. Indikatorer såsom Euribor beräknas i genomsnitt totala förekomsten av europeiska banker, som ger en bas för bolåneräntorna. Medan Euribor varierar dagligen, kommer den rörliga hypotekslån räknas om under en viss tidsperiod, t.ex. årligen eller halvårsvis, beroende på den enskilda leverantören.

Allmänna överväganden för alla inteckningar

Med tanke på att räntorna och villkor varierar mellan långivare, shoppa runt för det lämpligaste alternativet avpassade, individuella krav är mycket lämpligt. Årliga totala kostnaderna för lån kan jämföras från de årliga procentsatser (APR) som beräknats från alla relaterade kostnader för inteckning.

Consulting förtidsinlösen straff är lämpligt när man överväger lånets löptid skall erhållas. Förtida återbetalning sanktioner ofta tillämpas på kunder som betalar av sina lån före förbokad slutdatum, med de utdömda kan variera mellan långivare. Detta är ofta fallet när en fastighet säljs och inteckning betalas ut i en klumpsumma, eller när ett lån erbjuda förbättrade villkor erhålls från en annan långivare, upphäva det befintliga lånet.

Ytterligare tillhörande kostnader måste också beaktas när arrangera en inteckning och är ofta engångsbelopp. Account inrätta avgifter, valutaväxling och överföring avgifter kan tillkomma om att öppna ett nytt konto i ett främmande land för köp av utländska fastigheter. En fastighetsvärdering av den finansiella leverantören sannolikt kommer att krävas för att beräkna antingen det belopp som ska lånas, eller att se till att fastigheten är värt lånebeloppet begärs. Mortgage arrangemang avgifter för inrättandet av lånet är också sannolikt att tas ut.

Före söker efter en inteckning leverantör, är det perfekt att ta hänsyn till alla de ytterligare extrafunktioner som sannolikt kommer att tas ut. Detta kommer att ytterligare bidra med förstå den fulla omfattningen av de initiala avgifterna, tillsammans med pågående långsiktiga kostnader när väljer en lämplig finansiering leverantör.