Vanliga frågor om Obamas lån ändring program

Programmet kallas “Homeowner prisnivå och stabilitet Plan”. Men för att utnyttja fördelarna med den federala systemet, är det viktigt för arbetssökande inteckning modifiering för att kvalificera sig för det. Några av de vanligaste frågorna om regeringen backas hypotekslån modifiering har besvarats nedan.

Har min nuvarande inteckning måste vara upp och ner för att kvalificera sig?

Nej, absolut inte nödvändigt alls. Om du redan känner av lite problem med att inte kunna hålla jämna steg med din nuvarande inteckning betalningar, kan du överväga att ansöka om lån ändringar på en proaktiv grund av rättfärdiga skäl för din nuvarande ekonomiska svårigheter.

Jag är redan inför ett hus avskärmning. Kan jag vara berättigade?

Ja, helt säkert. Det grundläggande syftet med lån ändringar är att hjälpa hus beslutsfattare som finner det svårt att klara av sina månatliga betalningar hem inteckning. Sedan är den ekonomiska lösningen gynnar långivaren samt låntagaren, det är ett mycket bättre alternativ jämfört med en avskärmning.

Vilka är kriterierna för att Home prisnivå och stabilitet planen?

För att kvalificera sig för ett bostadslån modifiering enligt den federala systemet i hemmet som inteckning måste ändras ska vara sökandens primära bostad. Dessutom borde lånet ha ägts eller försäkrad av Freddie Mac och Fannie Mae. Dessutom, den nuvarande månatliga inteckning omgångar måste vara mer än 31% av din brutto månadsinkomst.

Finns det några avgifter för att modifiera lånet?

Nej, det finns inga bearbetning eller stängning avgifter och extra avgifter i samband med regeringens lån ändring program. Det är helt gratis för alla.

Har jag för att ansöka om ett lån modifiering med min nuvarande långivare?

Nej, det är inte nödvändigt att ansöka om ett billån modifiering med din nuvarande långivare. Det finns massor av inteckning refinansiera långivare som är aktiva deltagare i det federala lån ändring program som du kan använda.

Jag har redan bett om ett lån modifiering med min lokala bank. Vad ska jag göra?

Om ditt lån modifiering begäran väntar med den lokala banken, är det relevant för dig att höra med din långivare om överväger din ansökan enligt lån modifiering guide för “Hem överkomliga priser och stabilitet Plan”.

Vad händer om jag är skyldig mer på mitt hem än det aktuella värdet?

Den federala planen har inbyggd mekanism för minskning i princip balans. Men det är endast efter bedömning av din nuvarande långivare. Det är rekommenderat att du konsultera en expert lån modifiering eller professionell för att ta reda på hur man ska gå tillväga. Göra partiella kontantinsatser på befintliga lån kan minska den nuvarande enastående värde, vilket skulle göra det möjligt för dig att utnyttja den federala modifiering anläggningen. Refinansiering av befintliga lån är också en möjlig lösning, eftersom det hjälper till att minska netto betalas ränta, samt de månatliga avbetalningar också blivit mer överkomliga eftersom Avbetalningsbeloppet kan förhandlas och minskas. Det bästa alternativet vore att låta en expert undersöka dina speciella skuld villkor och råd hur du utnyttja ändringen anläggningen.

Hur vet jag om Freddie Mac eller Fannie Mae är på mitt lån?

Fråga hos din bank. Alla äkta långivare registreras, och alla lån sökande har laglig rätt att veta vem deras leverantör är. Så det är rekommenderat att du kommunicerar med din bank eller kreditinstitut som är förutsatt kreditfaciliteten, och uppmana dem att lämna den information som krävs. De är skyldiga att tillhandahålla nödvändig information.

Vilka typer av handlingar måste lämnas till banken?

Generellt en skrivelse av ekonomiska svårigheter att förklara att det är svårt att återbetala utestående belopp, tillsammans med en ekonomisk resultaträkning borde räcka, men det är bättre om du frågar din långivare om han eller hon kräver kreditbetyg och FICO poäng också.

Hur ansöker man om ett lån modifiering?

Först av allt du behöver för att analysera din befintliga skulder situation och dina ekonomiska förhållanden, och avgöra vad dina månatliga hushållens utgifter är. Det är väldigt viktigt att räkna ut din inkomst till driftskostnadsprocent och ta reda på var du står. Nästa steg skulle vara att ringa din bank eller lån leverantör som lämnat kreditfaciliteten och förklara din ekonomiska svårigheter. Borgenären är mest sannolikt att bedöma ditt tillstånd och därefter komma fram till någon slutsats. I händelse du kvalificerar, kommer du vara tvungen att fylla upp en ansökningsblankett och skicka in de handlingar som krävs och information. Det är mycket viktigt att förhandla och utarbeta rimliga villkor för lånet modifiering med kreditgivaren. När du är säker, kan du underteckna lånehandlingar.