vända bolåneinstitutet

Omvänd hypotekslån är endast tillgänglig för medborgare som är 62 år eller äldre. Dessa lån skiljer sig från vanliga bolån i att husägare inte betalar månadsavgifter, men i stället betalas av långivaren. Långivaren betalar i en klumpsumma, månadsvis, genom periodisk kreditgräns, eller en kombination därav direkt till husägare, eller “låntagare”. Medborgare som får en omvänd inteckning är inte risken att förlora sitt hus, och har möjlighet att göra vad de vill med pengarna som tas emot från långivaren. Långivaren säkerhet baseras på husägare själva huset. Om husägare blir avliden, är frånvarande från huset för mer än 6 till 12 månader (eller i vården av någon annan såsom familj eller ett sjuksköterskor på ett äldreboende på annan plats), eller om husägare beslutar att sälja hans eller hennes hus, då långivaren behåller intäkterna från bostäder försäljningen. Intäkterna från bostadsmarknaden försäljning är vanligtvis effektiv i att betala av omvänd hypotekslån som gjorts i tidigare husägare. Om huset säljer för mer pengar än lånebeloppet grund, då den nuvarande låntagaren eller arvinge (er) får skillnaden. I de fall där huset säljer för mindre pengar än lånebeloppet grund, då försäkringsbolaget betalar oftast skillnaden.

En omvänd utlåningsföretagets kommer i alla former, och det kan vara svårt att inte bara fatta beslut om att välja en omvänd inteckning, utan att även få information och hitta en ärlig och anständigt omvänd inteckning långivare. Det sätt att berätta om en omvänd inteckning långivare är tillförlitlig är genom att hitta de som är förknippade med någon form av nationell organisation som Fannie Mae, Wells Fargo, FHA, och ekonomisk frihet planen. Förutom att vara en del av ett nationellt ansedd organisation, är det viktigt att veta meritlista av en omvänd inteckning långivare. Ofta en omvänd inteckning långivare rekord profil kan hittas på företaget han eller hon arbetar för, och det finns också många webbplatser som tillåter människor som var tidigare kunder i omvänd bolåneinstitut att ge feedback på just långivarens förmåga.

Pensionärer bör alltid tungt granska en omvänd inteckning långivare, och inte vara rädd för att jämföra långivare tills han eller hon finner den rätta. En bra Reverse Mortgage Långivare kommer att vara en person som hjälper till att hitta riktiga planer för dig som person. Långivaren bör vara artig, respektfull, och patienten. Dessutom bör långivaren svarar alltid på frågor direkt, liksom inte ignorera en enda fråga. En annan egenskap som är ett tecken på en bra omvänd inteckning långivaren är en som tar tid från hans eller hennes personliga liv för att kolla upp på dig, se hur du ska göra, kolla om du är vid god hälsa, och gör Se till att du förstår allting klart.