vänd utmätning

Att vara i skuld kan vara en hemsk känsla. Det kan bli allt tidskrävande, oro, stress och ångest över hur man kan tänja £ 1 till £ 10, vilket räkningen att betala först och ibland kreativa sätt att dölja från fogdar. Det innebär också att skära ned på de dyrbara stunder vi använder för att ladda upp och släppa, en resa på bio, en lätt middag ute, gym medlemskap, skratt-fyllda resor till puben med gamla vänner. Ännu värre om du har lån med säkerhet i ditt hem. Om dessa inte betalas tillbaka i tid du kan stå inför utmätning.

Det finns två saker som behöver åtgärdas. Ett, hur du känner, hur stressen av situationen påverkar dig. Två, hur man handskas med din ekonomiska situation.

Några av de symptom på stress listade på NHS webbplats inkluderar ilska, depression, sömnsvårigheter, bröstsmärtor och nervösa ryckningar. Samma sida säger också “Om du har upplevt några av dessa symptom under en längre tid du löper risk att utveckla högt blodtryck som kan leda till hjärtinfarkt och stroke. Så det är viktigt att du tar upp hur du mår . För att läsa mer om stress besök NHS Stress Sidor Om du tror att du kan lida av stress, boka en tid hos din husläkare för att få en pratstund. Också, prioritera god sömn, äta bra, motion och kanske lära sig en djup andningsteknik för de stunder du börjar känna dig överväldigad.

Den andra viktiga aspekten är att få din ekonomi i ordning. Om du står inför utmätning måste du agera snabbt. En av de möjligheter som du kanske inte har tänkt är att sälja din bostad. Men i det här svaga fastighetsmarknaden du kan ha funnit att alltför svår, osäker och långsam ett alternativ. En kontant köparen utan fäst kedjan kan kännas som en avlägsen fantasi. Men det finns företag som agerar som professionella bostadsköpare som gör just detta. De erbjuder vanligtvis två alternativ. En snabb egendom försäljning av din fastighet eller ett system som kallas sälja och hyra tillbaka. Det finns många av dessa företag runt och industrin börjar regleras av FSA, så se till att det företag du närmar dig har ett minimum av en interimistisk reglering. (Vid skrivande stund (dec 2009) endast en tillfällig reglering är tillgänglig och företagen tillämpar för närvarande för en fullständig reglering.)

En snabb egendom försäljning av din fastighet kan fyllas i så lite som en månad (vissa företag kan även fylla i två veckor om du är i trängande behov.) Det bästa alternativet är att de kan utbyta kontrakt med dig på dagen deras första besök. Detta innebär att du har att all viktig bekräftelse av försäljningen som kommer att stoppa återtagande omedelbart. Dessa företag tenderar att betala mellan 60-80% av marknadsvärdet för ditt hus.

Om emellertid den omvälvning av flytt annan stress som du skulle älska att undvika samtidigt som han får alla fördelarna med att sälja ditt hus snabbt, kan det vara värt att titta in i sälja och hyra tillbaka systemet. Detta är ofta erbjuds av samma företag som den snabba fastighetsförsäljning alternativet. Det kan alla röra sig lika snabbt men du skulle också teckna ett hyresavtal som skulle täcka hyran och längden av hyresförhållandet. Beroende på företaget, kan längden av hyresrätt varierar från kort sikt (sex månader) för obestämd (vissa företag är glad för dig att stanna till när du väljer att gå vidare eller köpa tillbaka fastigheten från dem) – förutsatt att du betalar din hyra i tid. Om du känner att det inte skulle vara möjligt, tala dem som vissa kan ordna en hyresfria perioden i början när du får tillbaka på fötterna. Se till att du vet vad företagets policy är innan du skriver något. När företaget äger den egendom som de agerar som hyresvärdar, att ta ansvar för alla reparationer som kan bli nödvändiga. Hela processen är helt diskret, så att du inte ens behöver oroa dig för att berätta för dina grannar.