väljer en inteckning mäklare

Om du ska ansöka om finansiering av en fastighet, är en inteckning mäklare definitivt rätt väg att gå. Med detta sagt, hur du väljer en inteckning mäklare?

väljer en inteckning mäklare

Om möjligt bör du använda inteckning mäklare när du handlar för bostadslån eller finansiering för fastigheter. Mäklare har inget samröre med någon utlåning, så att de har möjlighet att handla över hela spektrumet av långivare och hitta de bästa villkoren för lån. I ditt fall, sparar du mycket tid och mycket pengar i utlåningsräntorna ränta och avgifter.

När du använder en inteckning mäklare är ett smart drag, vissa är bättre än andra. Så, hur vet du vilken du ska välja? Här är några frågor att tänka på och frågor att ställa till perspektiv mäklare du talar med.

Den första frågan är att ta itu med är hur många långivare gör mäklaren arbetar med när du placerar finansiering? Självklart, är ditt mål att hitta den bästa möjliga affären. Om en mäklare fungerar bara med en eller två långivare, är chansen att hitta en hel del är ganska smal. I allmänhet försöker att hitta en mäklare bostadslån som arbetar med sju eller fler långivare. I ett sådant fall, mäklaren vanligtvis har plockat långivare som erbjuder mycket olika produkter så att han eller hon kan helt möta behoven hos varje kund.

Den andra frågan att ta itu med är nya lån paket. Konkret fråga mäklaren vad nya lån produkter finns på marknaden. Be dem att förklara produkter i detalj. Du är inte riktigt ute efter nya produkter, men de svar som mäklare ska berätta några saker. Först, hur aktuell mäklaren stanna? Nya lån kommer ut nästan varje månad, så att han eller hon skulle ha något att diskutera. Andra bör de svar som mäklare ger dig en känsla för hur kunnig han eller hon är om branschen. I enkla termer, är du ute efter att få en uppfattning om hur bra en mäklare.

Du kanske tror att jag skulle höja upplevelsen nivån mäklaren rätt om nu. Konstigt, inte erfarenhet i branschen inte riktigt motsvara kompetens. Vad du verkligen är ute efter är en hård laddning, entusiastiska mäklare. I många fall, mäklare med ett eller två års erfarenhet ge utmärkt service till sina kunder, eftersom de är mycket hungriga för ditt företag.