väljer en inteckning långivare – Vilka är de viktigaste kriterierna

Köpa fastighet är en enorm investering. Huruvida detta är ditt första hem eller du är ett gammalt proffs på fastighetsmarknaden, kan det vara skrämmande att kasta så mycket pengar i ett enda köp. De flesta människor har inte tillräckligt för att betala för en fastighet i kontanter. Därför är en inteckning långivare avgörande i de flesta fastighetstransaktioner. Genom att välja rätt inteckning långivare, kan du se till att din transaktion går smidigt.

Först och främst är det viktigt att se till att inteckning långivaren som du väljer att arbeta är seriösa. Denna utlåning företag behöver inte vara den största eller mest populär i stan, men du behöver för att skydda din investering. Gör lite forskning. Ring din statens Department of Labor och Better Business Bureau för att se om det har förekommit några klagomål mot företaget. Om det har, fortsätt med försiktighet.

Vissa saker kan också ge dig tips att inteckning långivaren är nog inte rätt företag för dig. Viktigast bör hypotekslåneinstitutens lämna ut all information om prissättning med dig. När du tar ut en inteckning lån, naturligtvis långivaren inte kommer att ge dig pengar gratis. Intresset är hur bolåneinstitut gör den stora majoriteten av sina pengar. En inteckning långivare kanske inte kan citera dig en exakt ränta, eftersom detta kommer att ändras beroende på datumet för stängning och din kredit historia, men du bör få en ungefärlig uppfattning. Varje bolåneinstitutet inte villiga att diskutera detta med dig kan dölja något, som en orättvis ballong ränta. Detta är inte alltid fallet, men att vara misstänksam.

Dessutom bör en inteckning långivare vara villig att ge dig en handling helt beskriver alla de avslutande kostnader i samband med din inteckning. Utgående kostnader är avgifter som du måste betala baserat på kostnader som uppstått under fastighetstransaktion. Dessa kostnader kan innefatta dokumentsammanställning, underwriting, bedömning, resekostnader, titel avgifter överföring, och försäkringar, bland annat. Om din potentiella bolåneinstitutet inte har information förberett för dig att beskriva avslutande kostnader, bör du överväga att använda en annan långivare. Alla goda bolåneinstitut bör vara villiga att ge dig en “god tro” uppskattning, vilket inkluderar den aktuella räntan och slutkursen kostnader.

Naturligtvis bör när du arbetar med ett pålitligt företag vara din viktigaste kriterierna för att välja en inteckning långivare, detta är inte den enda faktor som måste vägas in på beslutet. Det är viktigt att hitta ett bra pris också! Var inte runt att shoppa runt innan du väljer en inteckning långivare. Finns det flera långivare i ditt samhälle som erbjuder samma ränta? Om så är fallet, gräva i stängning kostnad priser. Du kan även se skillnader i villkor och avtal – även de minsta skillnaderna kan göra en enorm skillnad i ditt liv under tiden.

Också, prata med dina kandidater inteckning långivare att ta reda på hur mycket pengar du kommer att kvalificera sig för att ta emot. Vissa långivare är inte villiga att ta en stor risk, och om du inte har tillräckligt med pengar för att täcka resten av priset med en stor handpenning, kanske du inte kunna köpa fastigheter du vill. Varje långivare är lite annorlunda. Men även om du har mindre än perfekt kredit eller letar efter ett mycket stort lån med en mycket låg handpenning, bör du kunna hitta alternativ i ditt grannskap. Det finns alternativ för alla om man tittar tillräckligt länge.

Slutligen bör din inteckning långivare vara personliga. För de flesta människor, inteckning sist minst tjugo år. Vissa bolån återbetalas under ännu längre tid, och detta kan öka med refinansiering. Leta efter en inteckning långivare som är på din sida. Ja, bolåneinstitut vill tjäna pengar med ditt intresse och, om möjligt, förseningsavgifter, men om du är ny på fastighetsmarknaden, kommer en bra bolåneinstitutet dig steg för steg genom processen att ansöka om och få en hypotekslån. Om du inte känner dig bekväm runt en viss inteckning långivare, leta efter andra alternativ.

Inte alla är lyckliga nog att få en bra inteckning långivare. I samtliga verkligheten, men att hitta den personen långivaren är mindre om tur om mer om att göra dina läxor. Mortgage långivare finns i alla former och storlekar, och företaget som fungerar för dig kompis kanske inte fungerar för dig. Innan du börjar arbeta med den första inteckning långivare du möter, ta dig tid att fastställa att detta verkligen är det bästa valet.