väljer en inteckning konsult.

Att hitta rätt bostadslån är som att springa ett cross country race, det är en lång, mödosam process och du kommer att behöva hjälp på vägen. Liksom hjälpare som erbjuder vatten längs loppet rutten, kommer din inteckning rådgivare (hovman hypothecaire) hjälpa dig genom denna kamp genom att få den bästa strategin för dig. Att hitta denna strategi är ett viktigt steg som kommer att ha en inverkan på ditt sparande i många år framöver.

Det är inte så svårt att hitta en bra inteckning rådgivare. Precis som du skulle anlita någon att arbeta för dig, tänk på din inteckning rådgivare som en bra anställd som kommer att vara med dig i många år framöver. Han borde vara, eftersom han kommer att vara där för att hjälpa dig att spara pengar under de närmaste 15 eller 25 år – hovman hypothecaire.

Viktiga områden att tänka på när du letar efter en bra inteckning konsult:

Tre typer av inteckning rådgivare

Arbeta med varje typ av bostadslån konsult har fördelar och nackdelar:

• En bank representant. Denna kurator kan bara erbjuda dig utlåning produkter att hans finansiella institut har att erbjuda. Han har dessutom fler arbetstillfällen än att bara hitta en inteckning, och får sin lön om han finner dig en bra inteckning eller inte. Han kan få en bonus om han härstammar många inteckningar för sin bank, dock.

Många gånger banktjänsteman fungerar som en inteckning konsult. De måste lämna in ansökan om inteckning till banken. Nu, med förändringar i bolån, långivare som erbjuder sina bolån genom inteckning mäklare, eller marknadsförare inteckning. Banken rep fortsätter att erbjuda inteckning produkter och andra bankprodukter för finansinstitutet som de arbetar för.

• Mortgage marknadsföring agent. De kan bara erbjuda lån, och de är specialiserade på bostadslån. Kreditinstitutet betalar inteckning marknadsförare – hovman hypothécaire.

För att betjäna sina kunder, banker använder nu lokala representanter. Marknadsföringen agenter kan resa till kunden för att göra det mer bekvämt, men att de fortfarande arbetar för banken eller andra långivare. Precis som en inteckning mäklare betalas en provision av banken, är en inteckning marknadsförare betalt en provision för varje lån han tillför banken.

• Inteckning mäklare – hovman hypothécaire:

En mäklare är inte begränsad till ett finansiellt institut: han kan undersöka bolån av många långivare att visa för kunden. Han kommer att få en provision från vilken bank han erhåller inteckning från.

Inteckning mäklare (hovman hypothécaire) har funnits på marknaden i trettio år, men nyligen har blivit mer av en kraft på bolånemarknaden. Inteckning mäklare arbetar oftast med 30 eller fler långivare att hitta exakt rätt lån för varje klient. Det finns över 12.000 inteckning mäklare i Kanada och de genererar 27% av bolån.

Saker att tänka på när du väljer din inteckning konsult

Välj noga, måste du välja någon i som du kommer att ha en hel del självförtroende. Titta på två viktiga faktorer för att se om du ska ha förtroende för denna konsult:

• Integritet: Kommer detta inteckning konsult (hovman hypothécaire) har bara mina intressen att beakta, eller kommer han att få det bästa för banken? När en inteckning förhandlas, vill varje sida något annorlunda: banken vill tjäna mer pengar och låntagaren vill spendera så lite som möjligt. En inteckning konsult som försöker tjäna pengar för sin arbetsgivare kanske inte vill få den lägsta räntan för hans klient.

• Expertis: Har din inteckning konsult (hovman hypothecaire) har förmågan att erbjuda de bästa strategierna? Din inteckning mäklare bör ha möjlighet att jämföra alla de olika inteckning produkter för dig och hitta den bästa för dig.

Dessa är de mest kritiska saker du måste se upp för, integritet och kompetens. Annars kan det inte finnas något förtroende. Här är några exempel:

• Kanske finns det en super bilförsäljare i din stad. Han är bra på att sälja begagnade bilar, men har du förtroende för honom? Det beror säkert.

• Du kan ha en stor bilmekaniker, men skulle du be honom att reparera något annat i ditt hem bara för att han är mekaniskt begåvad och han kan fixa bilar? Nej, han har ingen kompetens inom dessa områden, oavsett hur bra en bil mekaniker han är.

Gör rätt val.

Förtroende är inte lätt att beskriva eftersom det är ofta bara en känsla. På något sätt, visar denna personen för dig att han har integritet och kan bevisa sin kompetens. Det är kritiskt (hovmannen hypothecaire) att välja bra, eftersom det är någon som du kommer att arbeta under många år framöver. Du behöver en professionell som kan tjäna dig väl.