väljer en inteckning affär

Beroende på dina mål som en husägare, väljer en inteckning kan vara mycket svårt eftersom dessa produkter har alla sina fördelar och nackdelar. Här har vi lite information om vad som kan vara det bästa sättet att få en bra inteckning affär och exakt var du ska leta.

En fast ränta inteckning är bara värt att ta på om du planerar att bo i din bostad för mer än 10-år. Fast ränta inteckningar är lån som är konfigurerade i lika stora betalningar inom längden på lånet. Räntan kommer inte att fluktuera, detta lämnar de månatliga utbetalningarna att stanna fast. Många husägare väljer att göra detta eftersom det är säkrare ekonomiskt.

En justerbar ränta inteckning är värt om du vill bo i fastigheten för mindre än tio år. Den initiala hastigheten av en justerbar ränta inteckning är vanligtvis lägre än för en fast ränta inteckning för att göra det lönsamt för husägare långivare anger en tilltalande ränta för att göra det värt mödan för deras potentiella kunder.

Du kanske vill flytta hus i fem år och hoppas att förvänta sig att värdet på din fastighet för att öka mycket, tittar på ett intresse bara inteckning måste vara ditt första steg. Det är en typ av inteckning, som du bara betalar ränta på lånet tillsammans med vissa skatter och försäkringstjänster som är förbundna med kostnaderna för att äga fastigheten. Om ägaren beslutar sig för att sälja fastigheten efter flera år, bör det ökade hem värde betala av bostadslån och lämnar dig med en vinst. Intresse endast inteckningar är fördelaktiga på grund av deras låga månatliga betalningar men detta kan vara farligt eftersom låntagaren är ståndaktigt beroende på insikten att deras egendom drastiskt kommer att öka i värde över en kort tidsperiod.

De viktigaste faktorerna att tänka på särskilt för första gången husköpare och individer med fasta inkomster, är det fast ränta inteckning på grund av dess var förväntad.