välja rätt inteckning produkt kräver mer än bara information

Är du funderar på att köpa ett nytt hem eller refinansiering din nuvarande? Med utbud av inteckning produkter som finns idag, många människor känner sig som om de behöver en kristallkula för att göra rätt val. Det skulle verkligen vara praktiskt att se in i framtiden, men det finns mer försiktiga och mer logiskt sätt att navigera dig igenom de tillgängliga alternativen.
Det finns många inteckning typer – pick-a-betalning, hybrid justerbar, fast ränta bara, omvänt, negativ amortering, FHA, CHFA, VA, Fannie Mae, Freddie Mac. Alla dessa inteckningar kallas riksdagsledamöter (inteckning produkter) eller MOS (inteckning alternativ).
När du börjar leta efter en inteckning, försöka hålla ett öppet sinne. Var beredd att lyssna noga så kan du höra om alla de inteckning produkter tillgängliga för dig. Vad kan ha varit rätt för dina föräldrar, eller vad som kan vara rätt för en vän, inte kan vara rätt för dig.
Här är några frågor du bör ställa dig innan du träffar med en inteckning professionell:
• Hur länge planerar du att stanna i huset? Du kan använda en rad år – till exempel 2 till 5 år, 6 till 10 år, 12 till 20 år.
• Är du förutse stora utgifter i en nära framtid? Till exempel, kan du behöva en ny bil, eller du kan spara för ett barns högskoleutbildning.
• Är din familj blir större eller mindre? Planerar du att skaffa fler barn, dina barn kommer iväg till skolan, eller är dina barn vuxit och gift?
• Är din inkomst kvarvarande stadigt, ökar, eller föremål för stora variationer? Är din make arbetar, eller har din make planerar att sluta arbeta? Räknar ni nedskärningar i övertid eller en avmattning i näringslivet?
• Är det här ditt drömhus eller en tillfällig hus? Förväntar du dig att förbättra den med tiden?
• Kommer den månatliga utbetalningen inskränka andra aktiviteter, såsom semester eller fritidsintressen? Om så är fallet, är du beredd att ge dem upp för en stund?
• Kommer pengar från en refinansiering förbättra fastighetens värde? Kommer det att förbättra ditt kassaflöde, eller kommer det att förbättra din ekonomiska situation på något sätt?
Din inteckning professionell kommer att hjälpa dig att utvärdera dina svar på dessa frågor, och han eller hon kommer att hjälpa dig att hitta rätt inteckning produkt för dig. En god inteckning professionell är som en bra läkare – både sond efter information för att vägleda dem till att göra en rekommendation som kommer att vara bäst för dig.
När du är klar att köpa eller refinansiera, se till att få en remiss från någon du litar på en advokat, revisor, finansiell planerare, eller god vän eller släkting som har gått igenom erfarenheten. Kom ihåg, ju mer du vet, desto bättre är du. Kanske kommer du inte behöver det kristallkula!