välja rätt inteckning mäklare

Det finns vissa kriterier som gäller att välja rätt inteckning mäklare. Du vill få en som du kan lita på att ge dig den bästa möjliga. För att göra detta, vara säker på att han är en medlem av MFAA. Detta kommer att säkerställa att han är ordentligt utbildade och kvalificerade för att ge dig de råd du behöver. Naturligtvis måste du se alla hans övriga meriter och bevis på hans erfarenhet. Detta inkluderar vad hans sekretesspolicy är och om han omfattas av en ansvarsförsäkring.

Att välja rätt inteckning mäklare, ta reda på hur många låneinstitut han representerar. Om han representerar många, kommer det att finnas ett större utbud av planer att välja mellan. Om endast ett fåtal, så du kanske miste om en bättre affär som erbjuds av andra. Också ta reda på vem som betalar honom. Vissa mäklare kan ge storleken på sin provision för att påverka deras val.

Vissa mäklare tar ut en engångsavgift, andra tar ingenting. Ta reda på vad din gör och om han ger några extra tjänster för sitt arvode. Fråga honom om han är också en långivare. Om han är, kommer han att gynna förmodligen hans egen utlåningsverksamhet planer, vilket kan vara till din nackdel. Fråga honom hur han går om att välja det bästa lånet för dig. När du vet hans metod, kommer det hjälpa dig att veta om han är rätt inteckning mäklare för dig.

För många bostadsköpare kommer de att få större värde genom en online inteckning leverantör som QuickDirect.