välja rätt inteckning lånet för dig

Under de förgångna årtiondena, troddes det att en inteckning lån är en inteckning lån ingen materia beroende på vilket som väljs. Men denna teori är inte är genomförbar anymore på grund av de många produkter bolån som finns på marknaden.

Så, innan du väljer en inteckning lån, är det mycket viktigt att avgöra vilken som är rätt för dig. Att hitta rätt inteckning lånet innebär att balansera dina inteckning alternativ med dina bostäder krav och finansiell bilderböcker, nu och i framtiden. Också den rätt inteckning är inte bara ha den lägsta räntan men mycket mer än så. Och detta “mycket mer” kommer att bestämmas av din personliga situation.

Din personliga situation och dina gränser att betala för månatliga inteckning betalningar kan utvärderas genom att besvara följande på frågor:

Ett. Vad är din nuvarande ekonomiska situation (inklusive inkomster, sparande, reserver kontanta och skuld-till-cash ratio)?

2. Hur du förväntar dig din ekonomi till övergången under de kommande åren?

Tre. Har du planerar att återvända den hypotekslån lånet innan pensioneringen?

4. Hur länge du tänker behålla ditt hus?

Fem. Hur bekväm du är med din föränderliga inteckning betalning belopp?

De Svaren på dessa frågor kommer att ge dig idén av din ekonomiska ställning. Nu den nästa steg är att besluta två nyckel-alternativ:

– Inteckning längd
– Typ av räntesats (fast ränta eller justerbar ränta).

Den Längden av inteckningslån kan vara minimum 15 år; kan vara 20, eller vid maximala 30 år. Medan du markerar en fast eller justerbar ränta du bör vara medveten om de fakta som den justerbar räntan inteckning är mer riskabelt eftersom räntan kommer att förändras, medan en fast-ränta lån erbjuder mer stabilitet på grund av det låsta-in takt. Du kommer att kunna att betala off en kortare-sikt lån mer snabbare, men din månatliga betalningar kommer att vara väsentligt högre.

Långfristiga fast-ränta lån är populära eftersom de erbjuder visshet, och många människor finner att de är lättare att passa in i deras budget. Även om, i långa loppet de kommer att kosta dig mer, men du kommer att ha mer tillgängligt kapital när du behöver det, och du kommer att vara mindre benägna att standard på lånet bör en nödsituation uppstå.

I ljuset av ovan nämnda aspekterna, är det klart att nyckeln för att välja den rätt inteckning lånet för dina behov bör passa bekvämt in i hela din ekonomiska bilden, som är att ha betalningar inom din budget och behaglig nivå av risk ansluten till det.