välja rätt inteckning för att passa din inkomst

De flesta av oss inte har råd att köpa vårt nya hem direkt, så vi sparar upp en handpenning och sedan räkna ut ett arrangemang för att finansiera balansen. Detta arrangemang kallas en inteckning. Du samtycker till att betala en viss summa och använda huset som säkerhet. Om du missar ett visst antal betalningar, har banken rätt att förklara dig i standard på din inteckning och utestänga på din egendom. Du förlorar då allt du har investerat plus huset. För att undvika sådana problem är det viktigt att få den inteckning som passar din inkomst.

Det finns många olika typer av inteckningar. Dessa inkluderar fasta-och justerbar ränta inteckningar. Det finns sub prime priser för personer med kredit problem. Det finns också jumbo, ballong och konstruktion inteckningar. De vanligaste bolån är fast ränta inteckningar där låntagaren återbetalar en fast ränta under en period av 20 eller 30 år. Räntan är i kraft för livet av din inteckning. Den månatliga betalningen (inklusive ränta) bestäms när lånet beviljas. Det förändras inte över tiden.

Den justerbar sats inteckning (ARM) skiljer sig från den fasta räntan eftersom räntorna och månatliga betalningar går upp och ner beroende på marknadsräntorna. Hybrid Arms har oftast en eller fem års fast ränta. Efter att räntan blir det av marknaden och låntagarens månatliga utbetalningen går upp och ner under hela lånet. Det finns även vapen där låntagaren betalar endast ränta på lånet under tio år. Efter att låntagaren måste betala den aktuella räntan. Vissa armarna kan omvandlas till fast ränta inteckningar för en avgift. Den goda nyheten är att det finns lock på räntor och betalningar. Periodiska caps begränsa hindra räntorna från att stiga mer än ett visst antal procentenheter i alla år. Livstids caps begränsa hur mycket räntan kan stiga över lånets löptid. Betalning caps begränsa mängden månadskostnaden kan stiga över lånets löptid i dollar, snarare än hur mycket räntan kan förändras i procentenheter.

Sub prime lån är för människor med kredit problem och har en kredit värdering av mindre än 620. De har högre räntor än vad vanliga lån. Hur mycket högre beror på låntagarens kredit värdering, storleken på handpenningen, och vilka typer av misskötsel låntagaren har under den senaste tiden. Sub prime lån kan ha en förskottsbetalning straff om lånet betalas ut tidigt. De kan även omfatta en ballong betalning. I denna typ av lån, är låntagaren skyldig att betala av återstoden av lånet till fullo efter en specificerad period har passerat. Om låntagaren inte kan betala hela beloppet, har han / hon för att refinansiera lån eller sälja huset.

Det finns andra typer av lån. Den jumbo lån är högre än de flesta lån och ger dig möjlighet att köpa ett dyrare hus. Nackdelen är att du betalar en högre ränta än normalt. Två-stegs bolån har en fast ränta och betalning för en inledande period, en justering av räntan och sedan en fast ränta och ersättning för återstoden av lånet.