välja rätt bostadslån för dig

Nuvarande tillstånd av bolånemarknaden i Australien

Den nuvarande bolånemarknaden i Australien kännetecknas av höga räntor. Officiella räntorna är på en 12 år hög, och standard rörlig hem låneräntor svävar omkring 9,6%. Detta innebär att australiska hushåll spenderar mer av sin inkomst på amorteringar än någonsin.

Den globala kreditkrisen har också gjort det dyrare för banker att låna ut pengar till bostadsköpare. Bankerna har svårt att säkra billiga medel, och detta ökade kostnader överförs på låntagarna. Resultatet är höga räntor som verkar osannolikt att avsevärt minska inom den närmaste framtiden.

Vikten av att jämföra bostadslån

Med höga räntor visar inga tecken på avtagande, få den bästa bostadslån är viktigare än någonsin. Antalet utmätningar fortsätter att stiga som husägaren får allt svårare att göra sin avbetalning. Noggrant undersöker alla dina lån alternativ kan bidra till att förhindra dig från att hitta dig själv i en svår situation.

Prata med olika långivare är ett sätt att samla några av de grundläggande information. Men låneinstitut är företag, så de är inte troligt att berätta om lånen deras konkurrenter har att erbjuda. De kommer att fokusera enbart på nyttan av deras institutions lån. Det är upp till dig att hitta och granska alla de olika typer av lån som är tillgängliga för dig. Utan att göra oberoende forskning kommer du inte få en fullständig bild av marknaden.

En annan anledning är det viktigt är att det finns många olika typer av bostadslån tillgängliga. Varje erbjuder olika termer och har sina egna för och nackdelar. Dessa är några av de vanligaste bostadslån:

• Låg doc
• Första gången hem köpare
• Fast ränta
• Variabel hastighet
• smekmånad
• Split lån

Avgöra vilken typ av bästa bostadslån passar dina behov och ekonomi är det bästa stället att börja. Så att du kan fokusera på de typer som mest tilltalar dig.

Hur jämföra bostadslån på nätet

För potentiella bostadsköpare, är ett bra ställe att börja din forskning bostadslån på en finansiell produkt jämförelse webbplats. Det är webbplatser som hjälper dig att göra side-by-side jämförelser av de olika bostadslån som erbjuds. Mozo.com.au är en av de mest omfattande jämförelse bostadslån på webben. Det ger dig jämförelser, detaljerade beskrivningar, relevanta nyhetsartiklar och en mängd finansiella verktyg och räknare.

Med all information framför dig är det enklaste sättet att jämföra tillgängliga bostadslån. Mozo.com.au ger sökresultaten baseras på kriterier som du väljer. Du kan som favorit bostadslån och jämföra priser, avgifter och funktioner sida vid sida.

Förutom att jämföra bostadslån, är Mozo.com.au en plats för att utföra en hel del andra hem köper forskning. En ganska unik funktion är en uppsättning av användarnas betyg och recensioner på de lån som visas på deras hemsida. Låntagare kan få fram en hel del värdefull information från ärlig feedback från människor som har personlig erfarenhet av en viss långivare.

Med tanke på tillståndet i Australiens bolånemarknaden, är nu ingen tid att göra ett förhastat beslut. Utnyttja de verktyg tillgängliga för dig genom att besöka en webbplats som Mozo att enkelt och effektivt utföra jämförelser bostadslån.