välja hem typ lån långivare för dig

Det finns en mängd olika långivare typer på bostadsmarknaden och innan refinansiering eller låna det lönar sig att veta vem som är vem. Varje alternativ har sina plus och minus det kommer till att välja den person eller institution som passar dina behov och som du känner dig bekväm med. Här är en kort intro:

inteckning mäklare
Inteckning mäklare är ansvarig för att introducera låntagare till långivare – de fungerar som en mellanhand erbjuder blivande låntagare information om olika låneinstitut och deras produkter. Med olika typer av låneinstitut som finns, för att inte nämna den långa rad av produkter som erbjuds, har låntagaren olika alternativ och val. Uppgiften för inteckning mäklare är att bestämma den mest lämpliga lån för låntagaren. Medan den mäklarverksamhet tjänsten är ofta gratis, får en liten avgift, och mäklaren kommer vanligtvis få provision från långivaren de rekommenderar.

inteckning chefer
Mortgage chefer lånar specialister som ordnar finansiering för hem och investeringslån. Till skillnad från banker, hypoteksinstitut och kreditinstitut, har inteckning chefer inte en bas av inlåning från kunder med vilka för att finansiera sina lån i stället de köper sina fonder via en process som kallas värdepapperisering. Detta är en process som innebär att tillgångar med en inkomstkälla slås samman och omvandlas till säljbara värdepapper. Den inteckning chefer jobb är att sätta upp lånet och utför ett kontaktorgan roll med alla berörda parter, nämligen upphovsmän, förvaltare, bedömare kredit och låntagare. De ger den roll kundservice och finns där för att hantera dina lån under hela sin mandatperiod.

kreditföretag
En Credit Union är ett kooperativ som ägs och kontrolleras av de människor som använder dess tjänster. Varje medlem är både en kund och delägare i kredit union.Deposits från medlemmarna används för att finansiera lån till andra medlemmar, med Credit Union näringsstruktur underlätta processen. Kreditföretag tjäna människor som delar ett gemensamt intresse, till exempel när de arbetar, bor eller går i kyrkan. Kreditkassor är ideella organisationer, och eftersom det inte finns några externa aktieägare det finns ingen press att generera vinster på bekostnad av kunderna. Som banker, de erbjuder ett brett utbud av banktjänster faciliteter såsom lån, inlåning och finansiell planering. Kreditföretag huvudsakliga funktion är att betjäna medlemmarna behov snarare än att göra en vinst. De sätter därför stor vikt vid kundservice och tillgodose behoven hos medlemmarna.

hypoteksinstitut
Bygga samhällen fungerar på samma sätt som banker och få sin finansiering främst via kundernas insättningar. Som med kreditföretag, kunderna är medlemmar. På ett sätt som de äger i samhället, vilket är varför de ofta kallas ömsesidiga bolag.

banker
I Australien bankerna regleras av Reserve Bank. Bankerna är de ursprungliga låneinstitut och för det mesta de köper sina medel genom kundernas inlåning och sparkonton via sina kontorsnät. Kunderna betalade ränta på insatta medel och dessa medel är sedan tillgängliga att låna ut till låntagare. I sin tur dessa låntagare betalar ränta till banken på lånade beloppet. Marginalen mellan ränta på lån och räntor från lån ger bankerna med deras stora inkomstkälla. En nackdel av banker är att bankerna generellt har ett stort nätverk av filialer som stöds av många anställda som deltar i den dagliga driften av att ta emot insättningar och fonder utlåning. Mycket av bankernas vinster uppslukad i underhållet av sina bankkontor strukturer, medan olika andra typer av långivare inte har sådana dryga omkostnader.