välja en typ av inteckning – 3 steg till framgång

En av de vanligaste frågorna hem köper jag får är “Vilken typ av bolån ska jag välja?”

Detta är inte en bra fråga för en person att svara för annans räkning. Det är alldeles för stora för ett beslut som skall fattas av någon annan än den faktiska inteckning sökande. Så jag har tagit mig friheten att skapa en 3-stegs process för att hjälpa dig att besvara denna fråga själv.

Här är hur man bestämmer vilken typ av hypotekslån är rätt för dig:

Steg 1 – Bestäm din inteckning profil.
Först, skriv ner dina svar på följande frågor. (A) Hur länge planerar jag att bo i hemmet? (B) Hur mycket kan jag råd att lägga ner på framsidan? (C) Hur mycket kan jag råd bekvämt att betala på månadsbasis?

Steg 2 – Studera inteckning typer.
Därefter måste du göra lite läxor för att förstå de olika typer av bolån. Om du besöker HomeBuyingInstitute.com, ser du ett menyalternativ med etiketten “typer av inteckningar.” Detta är ett bra ställe att börja din inteckning forskning. När man läser om olika typer av bolån, ägna stor uppmärksamhet åt varje mening som börjar med “Denna inteckning kan vara en bra idé för dig om …” Också uppmärksamma eventuella för-och nackdelar som nämns för varje inteckning typer.

Steg 3 – Math din inteckning profil till en inteckning typ.
Nu när du vet (A) mer om din inteckning “profil” och (B) mer om vilka typer av inteckningar, kan du ta nästa logiska steg – matchar din profil till en viss typ av bolån.

Till exempel, om du vet att du bara kommer att vara i ett hem för mindre än tre år och du vill minimera din månatliga betalningar så mycket som möjligt, då en justerbar sats inteckning (ARM) kan vara vägen att gå. Detta är bara ett exempel på att matcha din inteckning profil till en typ av inteckning. När du förstår din egen profil, kommer du att kunna väga det mot för-och nackdelar för varje inteckning typ att välja en som är bäst för dig.

* Du kan publicera artikeln på nätet om du behålla författarens byline och aktiva hyperlänkar nedan.