välja din inteckning – kundservice och rykte räknas.

Nyligen moneyfacts.co.uk användare opinionsundersökningar har visat att 18% av oss har flyttat inteckning leverantör på grund av dålig kundservice. 28% av oss har undvikit att ta ut en inteckning med en viss leverantör på grund av en väns dåliga erfarenheter.

Byta bolån är något som många av oss undviker att göra även när det skulle vara fördelaktigt att göra så. Det kan verka som en hel del krångel men om du tittar på potentiella besparingar är det ofta värt besväret. Vi bör inte lämna det förrän vi har en dålig upplevelse med en långivare innan du flyttar vår inteckning.

Det första du bör kontrollera när man beslutar att ändra inteckningar är om det finns några sanktioner för att lämna ditt nuvarande. Ofta när vi tar ut en inteckning affär vi kommer att bindas in under åtminstone den första tiden. Till exempel med en fem års fast ränta inteckning, om vi ville lämna innan de första fem åren hade sprungit skulle vi förmodligen tas ut, i vissa fall tusentals pounds. Övriga inteckningar har utökade sanktioner, så att vi skulle fortfarande tas ut även efter den inledande perioden har avslutats. Om du frågar din långivare kommer de att berätta hur mycket det kommer att kosta dig.

När en första inteckning löper, tenderar man att gå in på långivarens standard rörlig ränta. Dessa är oftast högre priser än andra inteckning erbjudanden. Just nu är det genomsnittliga standard rörlig ränta ca 6,3%. Titta på inteckning bästa köp diagram, kan på mindre än 5% hittas. På en £ 150.000 återbetalning inteckning över 25 år i en takt på 6,3%, skulle månatliga avbetalningar vara £ 994,15. På samma inteckning med en hastighet av 5%, skulle återbetalningar vara £ 876,89. Detta är en skillnad på £ 117,26 per månad – en enorm £ 1,407.12 över ett år.

Det finns många andra saker att tänka på när du väljer din inteckning såsom sikt, hastighet typ, insättning, försäkringar och avgifter. Läs mer om dessa i ut inteckningar saker att tänka guide.