välja den bästa tiden att refinansiera din inteckning

Väljer att refinansiera befintliga inteckning eller bostadslån kan vara ett klokt och lönsamt beslut, eftersom du kommer sannolikt att kunna dra fördel av lägre räntor från en annan bank eller låneinstitut.

Det är möjligt att spara hundratals eller tusentals dollar varje månad, men tricket är att veta vad du behöver göra för att få allt struktureras på bästa möjliga sätt för att minimera den totala kostnaden.

Om du läser detta, det finns en god chans att du redan har en inteckning, och du vet att storleken på din månatliga betalningar beror på det totala värdet av inteckning samt den ränta som du och banken kommit överens om.

Om du har en fast ränta inteckning, kommer det att bli lättare för dig att ta reda på om refinansiering ditt hem lån kommer att vara ett bra alternativ för dig. Om du har en justerbar sats inteckning, kan beräkningen variera men du bör ändå kunna få en god uppfattning om var din nuvarande ränta är och vilken riktning den kommer att ledas under de närmaste åren.

De flesta människor uppmärksamma bara räntan när man ser att refinansiera sina lån, men detta kan vara en missvisande metod för ett par anledningar:

Först, viktigare än bara räntan är den totala räntebelopp som så småningom kommer att betalas tillbaka.

För att illustrera detta, låt oss säga att du fick en $ 500.000 inteckning och du gick till en 30-års period och en fast ränta om 9%. Det har redan varit 18 år, så nu har du bara 12 år av betalningar vänster.

Nu om du skulle refinansiera detta, kan du få ett nytt lån med en 5-årsperiod, och även om du hade en 11% ränta med detta nya lån, kommer du fortfarande betala tillbaka mindre total ränta. Det är viktigt att inse eftersom det kommer att spara mer pengar i det långa loppet, och om du är en person som bara ser på räntorna så du kanske inte ser nyttan av en refinansiering situation som denna.

Poängen här är att även om ytan räntan kan vara högre med en refinansiering lån (oavsett om det är fast eller justerbar), kan du fortfarande betala tillbaka mindre total ränta under lånets löptid.

Vad ditt mål bör vara i form av ditt hem lån eller inteckning är att minimera mängden totala ränta som du kommer att betala tillbaka till banken, och samtidigt se till att räntan och tidsperiod du har valt kommer att göra din månatliga betalningar som bekväm som möjligt.

Du vill inte over-sträcka dig ekonomiskt genom att skapa månatliga betalningar som är för stora, men samtidigt komma ihåg att smalle betalningarna är (och ju längre tid du betalar dem) desto större totala räntebelopp återbetalas kommer vara.